Емилия Белчева

“Мисията ми е да удължа живота на хората и да подобря гените за идните поколения.

Да вдигна качеството им на живот, да им помогна да бъдат изпълнени с повече енергия и желание да мечтаят. Да бъдат това, което искат и да посрещат всеки ден с усмивка. Имайки повече време за себе си и тези, които най-много обичат!”
 
Основни девизи: 
“Всичко е в твоите ръце”

Емилия Белчева е терапевт с над 16 години опит в сферата на здравето, корекция на гръбначни изкривявания, натурална естетика и психосоматика. Автор е на 6 книги, получила награда за “Лидер на промяната 2023 г.“, говорител на Форбс, бизнес дама съчетала успеха в работата с успеха в семейството си. Наричат я „жената-чудо“. Само за последните 3 години, дама с над 100 участия в различни български издания и медии. Два пъти е на корицата на „Жената днес“, както и на “Grazia”. Една година водеща своя рубрика по БНТ всеки вторник сутрин. Всяка година е водещ лектор в здравни форуми и семинари за бременни. Тя е единствената българка патентовала собственa спортна методика „SEMMA“. Майка на две деца и бизнес дама с над един милион продажби само за последната година.

Някои я наричат мотиватор, други търсят нейните видеа, за да се заредят емоционално, да мислят по-положително и да забравят за проблемите си. Трети гледат видеата й защото й вярват и виждат чрез личния й пример и резулатите на нейните клиенти, как промяната е лесна и се случва бързо с малки и прости стъпки. До 2021 г. през курсовете на Емилия са преминали над 40 000 души, някои вече гушкат така чаканите си деца, други са забравили за здравословните проблеми, трети нямат болки в тялото и живеят в лекота и хармония със себе си, някои са станали по-спокойни, а други по-добри. 

Ако попиташ Емилия, каква е тя, ще чуеш следния отговор:

“Аз съм преди всичко дъщеря, сестра, майка, съпруга, домакиня и приятелка. Благодарение на всичко това съм лектор, треньор, автор на книги, известно лице по вестници, списания и телевизия. Но преди всичко аз съм една жена, която иска да направи света едно по-добро място за живеене.”

След като през живота си чува многократно “Това е невъзможно”, “Няма смисъл”, “Нормална травма, ще свикнеш с нея” и още много подобни неща, Емилия тръгва да търси знания, които да изцелят нея и близките й. Това пътешествие започва, когато е едва седми клас и е на 13г. През годините преминава през много перипетии, но вярата, че всичко е в нейните ръце и никой не може да й каже какво може и какво не, дали е нормално или не, я държи. И така постига всичко, което е днес. 

Започва работа на 14г. като отчита топлата вода и парното на един от големите квартали в Бургас, което я научава на комуникация.  От 5 до 11 клас бяга с кучето си от 4 до 6:30 сутрин и така излекува краката си.  Едновременно учи руски и английски от първи клас, от трети учи програмиране и графичен дизайн, всеки ден тренира минимум по два часа, като преминава през различни видове спорт (спортни танци, народни танци, модерен балет), участва в много състезания по брейк. През годините тренира над 20 вида спорт като степ аеробика, спининг, боди пъмп, пилатес, йога, аеро йога и др., като взима различни сертификати и замества преподавателите си.  Преминава курс за козметик на 19г., заедно с различни видове терапии, като пресотерапия и лимфен дренаж, антицелулитни масажи, руски и немски практики, точко масажи, медотерапия и др. След това отваря свой салон. На 21г. става обучващ козметик и отваря първия си спа център. Преминава различни обучения за лифтинг процедури на лице и тяло, изготвяне на хранителни режими по няколко методики и работи с хора като синът на руски Калдун, на който е даден един от приза “Принос към Русия”. Нейни клиенти са основно руски авторитети и известни личности, актриси, съпруги на пластични хирурзи, уважавани и известни лекари от Санкт Петербург и Москва, които посещават България, само за да преминат на процедура при нея. 

През годините и съчетавайки методиките, които учи или както тя обича да казва “Събрах всички парчета от пъзела и го сглобих”, тя разбира, че лицето, тялото, кожата, стойката са само следствие на случващото се вътре в нас. Междувременно преминава обучения по изправителна биомеханика и ражда две деца. През 2017г. решава, че ще затвори всички спа центрове (в Свети Влас на пристанище Марина Диневи, в Слънчев бряг, във х-л Оазис в Лозенец, в Бургас и др.). Отказва да “замазва положението” с козметика и процедури и предизвикана от Юли Тонкин, който я пита, дали осъзнава какво знае и каква сила е това, на колко много хора може да помогне, ако започне да работи онлайн, а не само на живо, тя решава да промени всичко! Започва да води семинари из цяла България и написва 6 книги.

Тя е първият преподавател по Фейсбилдинг за България, прокарала лицевата гимнастика в странатa и поканена да стане част от Академия „Красоты Юлия Сайфуллина“ – Москва, чиято покана тя отказва. Става преподавател козметик на 21 години, а днес съчетава методики от китайската медицина, с влиянието на вода, храна, светлина, лицева и черепна остеопатия, състоянието на вътрешните органи,  ревитоника, Гуаша масажи и още 7 вида методики, за да помага на жените в България да спрат времето, да засилят своята индивидуалност и да се радват на красивите си лица, чрез натурални методи. 

Наричат я „жената-чудо“. 

Над 100 участия в различни български телевизионни предавания, радиа, вестници и списания. Била на корицата на най-уважаваните женски списания – „Жената днес“, „Журнал за жената“ и „Grazia“. 

Емилия Белчева е единствената популярна личност, стартирала от лайф видеа в социалните мрежи до собствена телевизионна рубрика по Българска национална телевизия. Всяка година е водещ лектор в здравни форуми и семинари за бременни.

Автор на шест бестселър книги – „Шокиращо полезна книга“, „Бъди господар на тялото и емоциите си“, „В търсене на себе си“, “Моят вътрешен свят“, „Регенерация“, „Дневникът на една щастлива бременна“ с продадени над 15 000 копия за по-малко от 3 години.

Майка на две деца и бизнес дама с над един милион продажби за една година. През нейните курсове до 2023г. преминават над 80 000 души от цял свят. 

През 2023г. получава покана от английско издателство за издаване на книгите и в САЩ изцяло преведени на английски език.

Помогнала на много семейства с репродуктивни проблеми да гушкат дълго мечтаните си бебета. Лектор, ментор, треньор, учител, блогър, който обича страната си и многократно отказва покани за работа в чужбина. Вярва, че България е нейната родина и иска да удължи живота на хората тук и да подобри гените за идните поколения.

Всеки ден 365 дни подред пуска полезен лайф по дадена тема, който да помогне на хората  с този проблем. Започва да прави онлайн програми и маратони, като някои от групите й надхвърлят 2 000 души. През 2019г. започва да работи с Наталия Кобилкина, която й помага да разшири българската си аудитория и да стъпи на англоговорещия пазар. Организират семинари, различни събития на живо: на о.Бали, в Лондон, както и на други дестинации. Като едновременн не спират и онлайн събитията. Лайфовете й стават фурор и в тях участват активно по над 1 000 души.

Междувременно през 2017г. преминава обучение по фейсбилиднг, като завършва на първо място по знания във випуска си от над 2 000 души от цял свят и получава предложение лично от Юлия Сайфулина, да бъде част от нейната акдемия за красота в Москва. Постепенно преминава различни преквалификации по лицева гимнастика и други техники за стягане на лицето. Съчетава ги със знанията си за храна, навици, китайска медицина и всичко в главата си и съзадава онлайн курса “Порцеланова кожа”. Въодушевена, че може да помогне на всяка жена да подчертае своята уникалност, да се чувства изящна и неотразима в кожата си я мотивира на 100%.

През 2015г. след раждането на втората си дъщеря и опитвайки се да коригира своите изкривявания, съчетава всички знания, които има и създава SEMMA, които няколко години по-късно патентова. Нейният спорт става фурор сред спортуващите в Свети Влас и Бургас с това, че премахва разширени вени, стяга обиколките, изправя стойката, стартира регенерацията и подпомага работата на сърцето, разтоварва нервната система, детоксикира, повишава либидото и още много. Но преди всико, че е забавно и полезно. Много жени се шегуват с нея, че ако тя спре да води, това ще доведе до развод в семействата им, защото от както тренират връзките им са други.

Разбирайки, че не може да се клонира и да огрее навсякъде изкарва патент за SEMMA и започва да обучава треньори. Нейната мечта е да създаде едно огромно семейство от треньори по SEMMA, които да помагат на хората, както го прави тя.

Едновременно започва да прави и групи за изготвяване на хранителни режими. Тя е против диетите и вярва, че не трябва да се дава една диета за всички, а всички да се научат как сами да си правят индивидуална диета. Така през 2018г. прави маратона ”Влез бързо във форма“, който до началото на 2021г. има 5 формата, като единия е на английски език. В него учи хората как да изправят стойката си сами у дома, как да видят къде имат изкривявания, как да изчистят от патогени тялото, как да изготвят своя хранителен режим и др. Докато накрая се получава това, което е днес.

След раждането на втората си дъщеря през 2015г. и сериозна травма в таза, от която не може да се изправи от седнало положение, тя започва да разработва масажна техника с топка, с която оправя своя проблем, който според лекарите е нормална щета от бременността и трябва да свикне да живее с него. Така се появява техниката “Пребори страховете“, която в началото се състои като среща с приятели и трениращи за 3 часа, през която мачкат различни зони и решават различни проблеми и блокажи. Така масажите постепенно се обогатяват и днес се преминава през всички зони в тялото. Като през 2019г. се появява като онлайн запис достъпен за всички. 

През 2020г. след няколко маратона свързващи психика и физика в едно, след безброй курсове по цветотерапия, мандалотерапия, констелации и психологични практики, Емилия издава първите две книги от поредицата с арт терапии “Моят вътрешен свят” и “В търсене на себе си”. Те са отговор на това, че над 95 % процента от заболяванията са породени от липса на приемане на себе си, критичност и преди всичко липса на любов към себе си. Едната книга е за възрастни, а другата е насочена към децата. Това са практики, с които Емилия се сближава все повече и със своите деца. А резулаттите и отзивите от книгите надминават очакванията й!

През 2021г. Емилия организира онлайн маратон със самия Марк Де Турк, който работи на световно ниво с известни личности като Том Круз и Уил Смит.

Емилия вярва, че никой не може да ни направи здрави. Тя може да ни даде нужните знания, но всичко зависи от нас самите. Никой не може да ни направи щастливи, единственият който има тази сила, сме ние самите. Грижи се за себе си, заради себе си!

Емилия Белчева е терапевт с над 16 години опит в сферата на здравето, корекция на гръбначни изкривявания, натурална естетика и психосоматика. 

През 2022г. е номинирана в категория “Модна корица на годината” с корицата си за списание “Жената днес”, на която позира с бестселъра й “Бъди Господар на тялото и емоциите си“.

През 2023г. получава награда за „Лидер на промяната“, като това доказва любовта на доволните клиенти, променили животите си, благодарение на нейните практики и работа с тях. Почетен представител и желан гост на женски събития за жени предприемачи.

Същата година получава и покана за говорител на най-уважаваната медия за бизнес – „FORBES“, като успява да вдигне на крака всички присъстващи.
Наричат я „жената-чудо“.

Многократно участва в различни TВ предавания:

Има публикувани съвети и интервюта в различни вестници и издания, като:

Като често я търсят да даде съвет или искат позволение за написване на статия базирана на нейните книги, на някоя лична статия, споделено видео или друг материал, който е достъпен в Интернет.

Малка част от статиите писани за нея и методиките й.

Какво казва за нея Юли Тонкин:

Какво казва за нея Наталия Кобилкина:

Канена е за много интервюта, като едно от тях е с  Калбие Ходжева през 2019г..

Канена е за много интервюта, като едно от тях е с  Coaching Real, получили бизнес награда за 2019г. 

Канена е на различни събития за бременни:

Част записана в Лондон, преди старта на семинара:

Storе.bg прави униклани ревюта на книгите й:

През 2018г. прожекторите се насочват към нея в списание LAZARA и от тогава до днес 25.03.2024г. не е слизала от сцената и издания като “Жената днес”, “Forbes”, “Грация” и др. 

Емилия Белчева е експерт по красота и здраве вече повече от 10 години.  Тя е единственият за България международен лектор и треньор по ФейсБилдинг, а също така е и основател на  Здравна Академия Белчеви. Създател и обучаващ треньор по SEMMA.  Тя е единственият Beauty Coach за България. Занимава се с всичко това с цел да помогне на всеки, който иска да се промени и да стане по-здрав, по-красив и възможно най-добрата версия на себе си.  

Запознанството ми с Емилия Белчева бе на пръв поглед случайно, но аз отдавна не вярвам в случайностите. Съвсем скоро след това разбрах, че тя се е появила в живота ми в момент, в който аз съм била готова да възприема всичко онова, което разпространява увлекателно като знания. Външният й вид на момиче с естествена красота и отзивчиво отношение привлича моментално, но мъдростта в думите й и широките й познания в областта на здравето и красотата я превръщат в един наистина стойностен събеседник, с който времето преминава неусетно бързо. Не мога да скрия, че за мен беше истинско удоволствие да се заредя от енергията й и се стараех да „попивам“ всичко, което чуя, докато правихме това интервю. Ето какво сподели Емилия Белчева за читателите на LAZARA.bg:

LZ: Какво е SEMMA?

 – SEMMA е спорт, който аз измислих, след като се контузих от всички видове спортни дейности, които практикувах през годините и след двете ми раждания. Имах множество изкривявания, разширени вени и щети след бременностите. Трябваше да спра да тренирам, да прекарвам много часове в рехабилитация и да нямам време за семейството си. Затова избрах да съчетая изправителната гимнастика със спининг и две методики на дишане, вписани в рекордите на Гинес. Така в рамките на 4 часа на седмица излекувах сколиозата, заличих целулита, премахнах разширените вени и изправих стойката си. Повиших енергията си, подобрих си паметта и си изчистих кожата. Изчезнаха ми паник атаките. Аз имам генно-закодирани заболявания, които при мен се изразяваха в нервни пристъпи, паник атаки и задушаване (астма). С тренировката и те изчезнаха. Благодарение на насищането с кислород и изправянето на стойката се понижава метаболитната възраст. За 16 тренировки се намаляват 21 години.