ЗДРАВНА АКАДЕМИЯ БЕЛЧЕВИ

КОИ СМЕ НИЕ ДНЕС И КАКВА Е НАШАТА МИСИЯ? 

Повечето от нас са хора като теб, деца на своите родители, съпруги и съпрузи, майки и бащи, приятели…

Нашата мисия е да удължим живота на хората и да ги напрвим по-щастливи. Да бъдем до тях, когато имат нужда от упора и мотивация, от съвет и посока. Да ги научим как да имат повече време с близките си и да го споделят с усмивка!

ИСТОРИЯ 

Всичко започна с травмите и болките на едно дете. Когато се молеше болката в краката му да спре, защото не издържа. Ексалира когато му казаха, че трябва да спре да тренира или ще загуби краката си и подвижността си. При медицинската грешка по време на пункция и прищипване на нервите в тази област. И преди всичко вярата на това дете, че има и друг изход. Убежденията му да не се примири с казаното и да повярва на себе си. Така започна едно голямо пътешествие из дебрите на знанието и самолечението. Кулминацията настъпи след като това дете порасна и забременя. По време на бременността проблемите в таза ескалираха до толкова, че тя не можеше да става от седнало положение, а мнението на докторите се свеждаха до думите: “Това е нещо нормално, щета от бременността”.  Но и тогава тя не повярва на тях, а потърси решение там, където никой не очакваше – последва усета си и се довери на потока. И така минаха 16 години, в които това дете учеше, порасна и се промени. 
 
Тя премина през обучения като:
* безброй масажни техники за тяло от цял свят
* последвани от още толкова за лице от Франция, Германия, Русия, Япония и др.
* над 8 години опит като обучаващ и практикуващ козметик
* над 16 години практика в областта на хранителните режими 
* над 16 години практика в областа на над 20 вида спорт и моделиране на тялото
* над 8 години опит в обалстта на отслабването и редуцирането на килограмите
* различни обучения за натурална лицева трансформация фейсбилдинг, ревитоника, фейс йога,
* масажи и практики след пластична хирургия и различни видове поддръжащи конци (колагенови и злятни нити) 
* изправителна биомеханика
* биорезонансни терапии
* точкови масажи и техники
* наместващи практики и масажи 
* НЛП обучения
* обучения за констелации
* цветотерапия и мандалотерапия
* над 1 000 прочетени книги и учебници по темите
* над 28 000 души преминали нейните обучения
* нейни клиенти бяха актриси, лекари и много известни личности от Русия, основно от Санк Петербург и Москва, от които тя попиваше опит и обменяше знания 
* и още много много други
След раждането на първата си дъщеря, в сърцето и се роди мечтата да бъде перфектната майка. Да има време за всичко, което обича и за семейството си едновременно. Искаше да не избира между здравето си, работата и най-близките си хора. Искаше да продължи мисията си да помага на хората и да бъде пример за начин на щастлив и здравословен живот. 
 
Тя вярва, че няма нищо случайно, и че всеки проблем, който е имала е бил с причина да научи за него. И преди всичко да научи за връзката между случващите се проблеми в тялото. Всяко едно обучение и даваше отговор, че това е следствието, а не истинската причина и начин да види зад проблемът. Като един огромен пъзел, който щом сглобиш всичко всичко ясно и точно.
 
Какво създаде тя от всичко научено? 
 
SEMMA  изправителна биомеханика на колело с различни техники на дишане, като едната е вписана в рекордите на Гинес, енергийни практики, НЛП и още много други в едно. Първоначално всичко започна от болките в коленета на момичето, и желанието да продължи да тренира. Техниките от биомеханиката и позволиха да премахне травмите и болките в колената, а повтаряйки движението над 5 000 пъти за 40 мин, всичко много бързо се превръща в навик и започва да работи за нас 24 часа. След това започва да помага и да премахва различни травми и блокажи на своите трениращи и добавя още и още и още… докато не се получва това, което е SEMMA днес. Първата тренировка по SEMMA се прави през 2013 г. От къде идва името? – ще разбереш на края на историята ни 🙂
 
Масаж освободи се от стреса – започвайки пробно с масаж с топка на таза, след прищипване по време на бременността през 2013г. и заличавайки всички следи от болката за 3 дни по 5 минути практика на правилното място, тя разбира каква сила има в приложения натиск под правилната форма. Прилага всички знания до момента за точковите масажи, за физиологията на тялото и научитени масажи през годините и създава методика за масаж с топка за цялото тяло. В началото масажът е бил 2:30 мин + 30 мин медитация накрая. През годините добавя още зони, които са били нужни за премахване на различни блокажи при нейни клиенти и днес масажът е 4 часа. След преминаването на обучение за констелации и родови връзки, в масажът се добавя анализ и преработване на задържаниете емоции, страхове, вина и гняв в дадените мускули. Като се добавя и от китайската медицина меридианите на тялото към лицето и какво означават болките на даденото място спрямо вътрешните ни органи.
 
* Фейслифт – страста й към грижата за лицето и удължаването на живота започва на 14 г. с влизането в пубертетеа и проблемната кожа. Ескалира, когато отваря първия си спа център на 19г., в желанието си да запази майка си вечно млада. Малко след това става обучващ козметик, като обръща внимание на връзката между храната, органите, тялото и покавющото се по кожата. Прикючва с тази дейснот след 8г. осъзнавайки вредата от токсичната козметика и преди всичко, че козметиката лекува следствието, а не причината! Създава свое направление лицева гимнастика с лекционна част, в която се включват всичките й знания и връзки между тяло, храна, козметика, движение, навици и психология. Вътре са включени практики от различни държави, включително и древна руска дренажна практика предавана от калдуни. Фейслифт ни учи как да разбираме тялото си чрез нашето лице.
 
Шокиращо полезна книга – на една разходка по време на обучение Юли Тонкин я попита, дали зная колко много знае. Че това, което тя  държи в главата си може да помогне на много хора! И я предизвика да пише всеки ден статия и да пуска лайф във Facebook. И тя го направи. Искаше да улесни хората, да не четат празни приказки, защото сама тя не обичаще да губи времето си в излишни действия, а накрая да има един смислен ред и събра само най-нужното. А след като получи хиляди отзиви за статите си и колко много са помогнали, реши да ги издаде като книга. Толкова искаше да предаде своята емоция и да покаже на хората, че е всичко е много по-лесно и простичко, и че промяната е на една крачка, че седна и я направи съвсем сама. От първи клас учеше програмиране, после дизайн на сайтове, всякакви програми и обработки, та реши, че ще научи и как се реди книга. Искаше да улесни още повече хората и приложи знанията си силата на символите и подсъзнателното кодиране на информация. Самия символ за “захар”, “козметика” и друго значение се запечатва ан досъзнателно ниво и ни трябват много по-малко ресурси, за да помним информацията. Една вечер я сънува с чисто червена корица и искаше да я издаде така, но всички и отказаха. И това не я спря. Издаде я сама – разбра как се вади код за автор, намери печатници, после книжна борса и всичко се нареди. Първия тираж излезе 2018г., а към 2020г. има разпродадени на 3000 бройки.
 
Книга Регенерация – всичко започна от курсовете й по регенерация. Бърз интензивен курс за 8 часа, който учеше хората как да се регенерират и подмладяват. След всеки курс тя чуваше въпроса: “Има ли как да вземем тази информация някъде на хартия, не можем да запомним всичко!”. Това й беше доатъчно. Осъзна, че нейните рутини и знания, които е градила 16 години е невъзможно да се запомнят за 8 часа. И така седна и написа втората си книга през 2019г. А през 2020г. тиражът от 1 000 бройки беше изчерпан и тя дописа второто издание с психологическия аспект на здравето и по-дълбокото му разбиране.
 
Дневникът на една щастлива бременна (от 6тия месец преди забременяване до 6тата година ан детото)-  след раждането на втората си дъщеря през 2015г. и всички консултации, които беше направила до тук осъзна, че иска да помага на жените докато са бременни, а не след това. 95% от жените идващи при нея бяха майки, които са забравили за себе си в грижата си за другите. Качили са много килограми по време на бременността или са изкривили много стойката си и днес живеят с много здравословни проблеми. И ако майката се научи какво да прави по време на бременността, тя няма да качи повече от 7-9 кг, които ще свали в родилното отделени, няма да се изкриви и няма да започнат проблемите след това. А ако тя знае, то и нейните деца ще знаят и така малко по малко това ще стане начин на живот. А това означава, че всички хора ще бъдат по-здрави и по-щастливи, ще имат повече време за това, което обичат и най-близките си. Всичко започва с една година курсове за бременни, но по време на курса, тя осъзнава, че така ще помогне на много малко жени и то само на тези от нейния град. Затова през 2019г. издава и третата си книга – как да забременеем лесно и да бебето да здраво (от 6ти месец преди забременяването), как да имаме лека бременност без гадене, акне и неразположение, и как да помогнем на детето развие финната си моторика и себе си по-бързо и лесно до 6тия си рожден ден.
 
* Програми за 31 дневна трансформация – осъзнавайки, че за да помогне на повече хора, трябва да промени начина си на работа и през 2018 г започва да прави онлайн маратони. 
 
Първият и е “Влез бързо във форма” – цялостна промяна на храна, навици, стойка, визия и премахване на физическите блокажи в тялото.
Вторият е “Порцеланова кожа” – как да моделираме лицето си, да премахнем двойна брадичка, бръчки, тъмни кръгове, торбички, провисвания, акне и още много други несъвършенства с лекота. Как да стегнем деколтето, как да увеличим устните и да смалим нослето.
Третият е “Трансформирай лицето и тялото си” – как да съчетаем грижата за тялото и лицето
Четвъртия е Господар на тялото и емоциите си” – как да се свържем със себе си и да разберем какво и защо правим. Как да свържем съзнанието и подсъзнанието си. Като този маратон, бе създаден по време на първата вълна на Ковид, по молба на приключващите предходния маратон. Тя искаше да помогне на участниците, да се фокусират в себе си, да не се депресират при затварянето и да отговори на молбата им да бъде тяхната мотивация и енергия.
Петия е “Аватар” – комуникация и връзка със себе си и останалите. По-дълбоко разбиране на подсъзнанието и бутоните, които ни натискат. Как да сътворим своята приказка с партньора ни и ако нямаме такъв, как да го открием.
“Соляр” – учи ни как да препрограмираме годината си, като се прави на Китайската нова година и на Рождения ни ден.
 
* Поредицата от книги Арт-треапия “В търсене на себе си” и “Моят вътрешен свтя” – след като началото на 2020 г. води семинар на о. Бали на англоговорящи от цял свят, последван от маратон на английски език, в който тя търси какво им е интересно и съчетава своите програмите до тук в една, осъзнава на по-дълбоко ниво връзката между цветовете, храната, емоциите, микро и макро нутриените нужни на тялото, психологическия аспект и от какво имаме нужда. До тогава всичко това на български го е разглеждала като отделни маратони и програми. НО заедно сглобяват пъзел и връзка, който тя не беше видяла. От както има деца тя прилага знанията за цветотерапията, като например, че ако детето рисува с оранжево, то има нужда от комуникация, ако рисува със зелено, то иска да усещеа повече, че го обичаме, ако използва синьо, има нужда от повече увереност и т.н. В първия център за тренировки по SEMMA, тя прави детски кът, където психолог играе с децата по време на тренировките и след това помага на родителите да ги разберат по-добре. През годините виждайки и силата на мандалите, констелациите, практиките за самоанализ и енергийните учения, тя слива всичко това в две книги – една за мама и една за всяко дете. В детската книга има над 60 мандали, които са по тематики – брат/сестра, семейство, приятели, аз и околните, кой съм аз и още много други. Рисувайки ги детето преработва, учи и надгражда своите взети от родителите и авторитетите в живота му вярвания. Книгата за възрастни, помага да открием любовта към себе си, да изчистим гнева, страховете си, да се свържем с вътрешния си Аз и преоткрием себе си. Защо направи тази книга първа, защото 95 % от болестите, изкривяванията и проблемите в тялото са на база липса на любов към себе си (неприемане на себе си, критичност, контрол, вина, стаен гняв, отлагане, пренебрегване на себе си и т.н.). Поредицата ще има 9 книги на различни теми, които за сега ще запазим в тайна. 
 
Тест за метаболитен тип и лекция към него – през годините тя осъзна, че има базови неща, за които не е нужна. И че ако успее да ги направи така, че всеки да се справя сам, тя ще може да работи с хората, които имат нужда от повече внимие и не се справят сами. Затова направи лекция и качи теста на сайта си, за да може всеки, който желае да го направи да има тази възможност. Така няма да е нужно да й платят 1 200 лв за хранителен режим, а 25 лв. и следвайки препоръчките да имат същия резултат. 
 
През годините сайта премина много обнововления, докато има своята визия днес. И до края на 2020г. , това момиче правеше и това, благодарение на свеото хоби – програмирането. Така достигна до хиледи души, на които помогна. Постепенно се появиха ралзични семинари, уебинари и лекции, които да помагат на жените да бъдат по-здрави. През сердата на 2020г. в сайта се появиха и всички продукти, за които тя говореше през тези 16 години. Защо? За да отговори на въпросите: “Къде да намеря това?”, “Мога ли да взема и кремът им, чист ли е?”, ” Какво използваш ти?” и много подобно. Но най-голяма заслуга има нейния съпруг, който й помогна да го направи.
 
Кое е това момиче? Мисля, че вече се досещаш! Нейното име е Емилия Белчева. 
 
Тя вярва в едно старо поверие: “Ако дадеш на някой риба, ти му даваш храна за един ден. Ако го научиш да лови риба, – даваш му храна за цял живот!”. И нейта мисия е да те научи да ловиш!

П.П Обещахме ти да ти кажем защо нейният спорт се казва SEMMA. Всички трениращи виждаха разликата между това да въртиш да педали и коригираш себе си. Никой не казваш, че тренира SPINNING, а на въпроса: “Какво тренираш?”, всички отговаряха: “С Ема” и ето така се роди името, което знаеш днес.

По пътя си тя срещна много хора, които искаха да й помогнат, които вярваха в това, което прави и виждаха глобалния смисъл на мисията й. Една от тях бе Наталия Кобилкина. Други идваха нанейни събития и виждайки резулатата по себе си исках да доброволно да й помагат с каквото могат. Трети искаха да станат треньори или я канеха да води при тях. Всичко около Емилия е една магия, защото тя вярва, че е така.