Невелина Цочева-Йовчева

Треньор по SEMMA, мама на две, специалист по ароматерапия.

Как се случи всичко? Нямам идея, все още ми е нереално хубаво! И нещата се случват с такава скорост, че нямам време да ги осъзная. Записвайки се за курса, не съм и предполагала какво ми престои. Не планирах да започвам да водя тренировки по SEMMA spinning. Заедно с това постоянно се появяваха обстоятелства, които възпрепятстваха сериозно участието ми в курса. НО АЗ НЕ СЕ ОТКАЗВАХ И ПРОДЪЛЖАВАХ ДА УПОРСТВАМ ДА СЕ СЛУЧИ. В последния момент, дори имаше вероятност да пътувам сама с двете си деца и то с влак (какъвто няма в нашия град и с какъвто съм пътувала един единствен път в живота си) до Бургас и дори ТОВА НЕ МЕ ОТКАЗА, а проверих вариантите и къде и кога трябва да сляза, за да стигна навреме. Наложи се първия ден от обучението, докато се върне съпругът ми, да оставя децата на много близка приятелка, която няма деца и която те самите не познаваха. Това също не ме спря, но имах спокойствието, че са наблизо и ако се наложи, могат да дойдат при нас в обособения детски кът в залата. И от там нататък всичко е история.

Още на самия курс В МЕН СЕ ЗАПАЛИ ИСКРИЦАТА и дори попитах Еми, дали според нея мога да съвместявам няколко съвсем различни неща едновременно (тренировки и психология). Тя ми даде за пример себе си, въпреки, че до онзи момент възприемах всички неща, които прави като едно. Тогава УСПЯХ ДА ВИДЯ РАЗЛИКАТА и се вдъхнових още повече. Все още не знаех как бих могла да комбинирам тренировките и психологията, но вече връзката ми е съвсем ясна! След курса започна да се прокрадва мисълта да водя тренировки в някоя фитнес зала в града. В последствие стана ясно, че при такъв вариант по време на тренировка децата нямат място, което за мен беше огромен недостатък. Много държах да съм заедно с децата си и други родители да имат същата възможност. Още помня разговора с Еми, в който бях на ръба да се откажа и как тя ми каза да реша КАКВО НАИСТИНА ИСКАМ И ДА НЕ ПРАВЯ КОМПРОМИСИ. Е не направих! Няколко седмици по-късно се събудих една сутрин и в гаража имах 16 броя спининг колелета, но не и място. В онзи момент определено се изплаших, но и ЗАПОЧНАХ ДА ДЕЙСТВАМ ОЩЕ ПО-УСЪРДНО.

 Тогава започна търсенето на зала и усетих, че НЕЩАТА ЗАПОЧВАТ ДА СЕ СЛУЧВАТ. Искрено благодарна съм на съпруга ми, който през цялото време беше и продължава да е плътно до мен! Неговата подкрепа, както и тази на брат ми и родителите ми и на най-близките до мен хора, ми ВДЪХНАХА УВЕРЕНОСТ ДА ПРОДЪЛЖА. И ето ме вече няколко месеца по-късно, ВОДЯ ТРЕНИРОВКИ В ЧУДЕСНА ЗАЛА С ПРОСТОРНА И СЛЪНЧЕВА ЗАЛА ЗА ДЕЦА. И това е моето време, времето в което се разтоварвам от натовареното ежедневие и се зареждам. Започвайки с тренировките всичко взе да се подрежда като пъзел и цялостната идея, да се визуализира все повече и повече. Детската стая, както каза една моя позата „заживява свой живот”, което много ме радва и е част от цялото. Освен тренировките вървя все по-уверено и по пътя на психологията и осъществяването на различни проекти за деца и техните родители – „Заедно”.

Все по-спокойна и уверена съм, че това е пътят, макар и да не знаех посоката, като тръгвах по него. ДОВЕРИХ СЕ И НЕ СЪЖАЛЯВАМ!