ЕКО ГЪБИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ

Гъба за измиване на съдове,

с високо съдържание на регенеративни,

био разградими влакна от памук и сизал,

с дълга трайност

 

ПРЕПАРАТИ ЗА ИЗМИВАНЕ НА СЪДОВЕ

 

Изключително икономичен концентрат за ръчно измиване на съдове,

който се понася много добре и от хора с чувствителна кожа.

Действието му не се влияе от твърдостта на водата.

ТЕЧНИ САПУНИ

 

Меки,

подхранващи, енергизиращи,

ухаещ на свежест.

 

 

ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ

 

Всичко необходимо

за качественото изпиране

на твоите дрехи!

 

 

ПРЕПАРАТИ ЗА ИЗБЕЛВАНЕ И ПРЕМАХВАНЕ НА ПЕТНА

 

Изпитано средство

за петна

от мазнина, плодове,

трева, мастило, кръв и т.н.

 

ПРЕПАРАТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СТЪКЛА

 

Почиства стъклените повърхности без да оставя следи.

Действа и при силно замърсяване и следи от насекоми.

След употреба оставя приятен и свеж аромат в помещението

ПРЕПАРАТИ ЗА МИЯЛНА МАШИНА

 

 

Размекват остатъците от храна,

емулгират и разграждат мазнините.

Отстраняват следите от чай и кафе от чашите

 

ПРЕПАРАТИ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ

 

Готов за употреба алкохолен разтвор на растителна основа,

с глицерин, за хигиенична дезинфекция, щадящ ръцете.

Действа срещу  бактерии, гъбички и вируси,

включително грипни и норовируси

ПРЕПАРАТ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА КОТЛЕН КАМЪК

 

За отстраняване на котлен камък от пералнята машина,

миялната машина, машината за кафе, тенджерата под налягане и т.н.

Отстранява силни замърсявания

от тоалетни чинии, мивки и арматури

ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ТОАЛЕТНА

 

Съдържа масла от иглолистни дървета,

отстранява упорити замърсявания и

отлагания от урина и варовик.

Задържа се много добре по вертикалните повърхности и

ръбовете на тоалетната чиния

Вредни вещества в козметиката, които няма да откриете в гореизброените!

Дали ще ти даде нещо, или ще ти вземе козметиката, която използваш зависи от теб!

Внимавай какво мажеш по себе си! Дали ще е ПРОСТО гланц или ще е лосион за цяло тяло, вредата е една и съща. Това, което слагаме по кожата си! Крема за лице, душ гела, сапуна за ръце, спиралата за мигли, шампоана… всичко това попива в кожата ни! SLS например е направен за миене на маслото и ръждата от танковете по време на войната! А сега го има във всеки измивен продукт за тяло като пенен агент!

Кремовете на основа нефтени продукти покриват кожата като със стреч фолио. Задушават я тип “парников ефект”, лишават я от постоянен приток на кислород и блокират много нейни отделителни функции (оттук започва поява на възпаления и черни точки). Кожата е напоена с вода и тялото забранява овлажняването като ненужно, в резултат на което кожата изсъхва.

Технически масла: ❌минерално масло (mineral oil) ❌вазелин (Petrolatum) ❌парафин (paraffinum liquidum) Dioхine – рак на гърдата

А също така:

SLS (Sodium Lauryl Sulfate) и неговите производни (Ammonium Lauryl Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, TEA Laureth Sulfate, TEA Laureth Sulfate) – налични са във всички пенещи се продукти – пасти за зъби, сапуни, душ гелове и т.н. Агресивни пеннообразуватели, които нарушават естественото pН на кожата, силно канцерогенни, образува канцерогенни диоксини и нитрати, които се натрупват в тъканите и в големи дози са токсични. Прониквайки в организма, той се натрупва в тъканите на очите, главния мозък, черния дроб. SLS може да предизвика появата на косопад и пърхот.

Силикони (Dimethicone, Amodimethicone, и всички други завършващи на -cone) – създават неизмиващ се слой стреч фолио, като спират проникването на хранителни вещества.

Фталати /Phthalates/ – причиняват аномалии в тялото, ендокринни нарушения. Два от тях, редовно използвани в козметиката – Дибутил /dibutil/ и Диетилхексил /diethylhexyl/ — са забранени в страните от ЕС.

Диетилфталат /dietilftalat/ —Диметилфталат /dimetilftalat/

Последните два се срещат най-често в парфюми, пяна и гел за коса, лакове за нокти. Вредно въздействие върху ДНК. Ако по време на бременността жената е използвала козметика с фталат, това може да се отрази зле на плода, ако детето е от мъжки пол. Този химикал блокира процесите, които регулират мъжките полови хормони – андрогените. Това може да доведе до импотентност и стерилитет.

парабени (PropylParaben, MethylParaben, ButylParaben, EthylParaben, Phenoxyethanol) – силно токсични вещества, консерванти, които се натрупват в тялото и причиняват хормонални нарушения.

TEA, DEA (триетаноламин, диетаноламин) – токсични, канцерогенни вещества.

Propylenglycol (пропиленгликол), Polyethylenglycol (полиетилен гликол или Антифриз) – токсични, канцерогенни вещества. Предизвикват изменения в черния дроб и уврежда бъбреците.

Формалдехид, толуен – токсични, канцерогенни вещества.

Живак /thimerosal/ – Силен невротоксин, оказващ влияние върху функциите на мозъка и на нервната система. Възможен човешки карциноген и токсин, влияещ на човешката репродуктивност и развитие. Намира се в някои капки за очи, спирали за мигли и кремове.

Триклозанът /Triclosan/ – Използва се често като антибактирицидно средство при производството на сапуни, лосиони, дезодоранти, душ гелове, кремове, пасти за зъби. Влияе пагубно на ендокринната система, по-точно влияе на щитовидната жлеза. Ако се съедини с хлора е възможно образуването на хлороформ, който вероятно е канцероген.

Плацента /Placenta/ – може да обърка човешката хормонална фунцкия и да причини сериозни здравни проблеми /рак на гърдата, например/

Оловен ацетат /Lead Acetate/ – влияе на репродуктивността и развитието. Забранен е за използване в козметиката в ЕС. Намерен в някои почистващи кремове и боя за коса.

Хидрохинон /Hidroquinone/ – Възможен карциноген и вероятен невротоксин, прави кожата чувствителна. Може да причини също кожно заболяване наречено ochronosis /черно сини петна на кожата/. Има подчертано депигментиращ ефект. Съдържа се най-често в избелващи кремове.

Или по друг начин казано, защо не можем без нашия драгоценен крем и купуваме следваща кутия, преди да е свършила старата? Слагаме тонове крем и грим, а отдолу кожата я чувстваме суха. Поради същата причина над 95% от клиентите идвали при мен на козметични процедури мислят, че имат мазна кожа и се опитват да я изсушават. А реално имат суха кожа, която произвежда БЪРЗО себум, защото е свикнала да я пресушават. Но за това ще ти поговоря подробно в друга статия 😉

Внимавай какво ползваш! През кожата приемаме в пъти повече вещества, отколкото през устата. Това особено опасно за малките деца, които през XXI век е навик да се къпят и мажат с хиляди продукти всеки ден!


Храната също е пълна с консерванти и оцветители причиняващи рак, камъни в бъбреците, диабет и какво ли още не! Чудим се защо всеки втори има проблем със забременяването и защо са толкова вървежни клиниките за инвитро. Защо се раждат деца с увреждания и проблеми. защо средната продължителност на живота е 50г., като преди е била 120г?

Бъди различна!

Живей дълго и ползотворно!

Нека всички завидят колко си красива и колко са послушни деца ти! Как си се възстановила и сякаш не си раждала две или три деца. Нека казват – това сестра ти ли е?

Да!  Така съм аз!  Така съм с моите деца!  Така съм с моята майка!

Бъди и ти!

Можеш!

Само поискай!

Усмихнат ден, Неотразима!

С любов, 

Емилия 🙂