ЕКО ГЪБИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ

Гъба за измиване на съдове,

с високо съдържание на регенеративни,

био разградими влакна от памук и сизал,

с дълга трайност

 

Цена: 8.90 лв.

ПРЕПАРАТИ ЗА ИЗМИВАНЕ НА СЪДОВЕ

 

Изключително икономичен концентрат за ръчно измиване на съдове,

който се понася много добре и от хора с чувствителна кожа.

Действието му не се влияе от твърдостта на водата.

*Продукт с вариации

ТЕЧНИ САПУНИ

 

Меки,

подхранващи, енергизиращи,

ухаещ на свежест.

 

 

*Продукт с вариации

ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ

 

Всичко необходимо

за качественото изпиране

на твоите дрехи!

 

 

*Продукт с вариации

ПРЕПАРАТИ ЗА ИЗБЕЛВАНЕ И ПРЕМАХВАНЕ НА ПЕТНА

 

Изпитано средство

за петна

от мазнина, плодове,

трева, мастило, кръв и т.н.

 

*Продукт с вариации

ПРЕПАРАТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА СТЪКЛА

 

Почиства стъклените повърхности без да оставя следи.

Действа и при силно замърсяване и следи от насекоми.

След употреба оставя приятен и свеж аромат в помещението

*Продукт с вариации

ПРЕПАРАТИ ЗА МИЯЛНА МАШИНА

 

 

Размекват остатъците от храна,

емулгират и разграждат мазнините.

Отстраняват следите от чай и кафе от чашите

 

*Продукт с вариации

ПРЕПАРАТИ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ

 

Готов за употреба алкохолен разтвор на растителна основа,

с глицерин, за хигиенична дезинфекция, щадящ ръцете.

Действа срещу  бактерии, гъбички и вируси,

включително грипни и норовируси

*Продукт с вариации

ПРЕПАРАТ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА КОТЛЕН КАМЪК

 

За отстраняване на котлен камък от пералнята машина,

миялната машина, машината за кафе, тенджерата под налягане и т.н.

Отстранява силни замърсявания

от тоалетни чинии, мивки и арматури

Цена: 10.80 лв.

ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ТОАЛЕТНА

 

Съдържа масла от иглолистни дървета,

отстранява упорити замърсявания и

отлагания от урина и варовик.

Задържа се много добре по вертикалните повърхности и

ръбовете на тоалетната чиния

Цена: 9 лв.

Вредни вещества в козметиката, които няма да откриете в гореизброените!

Дали ще ти даде нещо, или ще ти вземе козметиката, която използваш зависи от теб!

Внимавай какво мажеш по себе си! Дали ще е ПРОСТО гланц или ще е лосион за цяло тяло, вредата е една и съща. Това, което слагаме по кожата си! Крема за лице, душ гела, сапуна за ръце, спиралата за мигли, шампоана… всичко това попива в кожата ни! SLS например е направен за миене на маслото и ръждата от танковете по време на войната! А сега го има във всеки измивен продукт за тяло като пенен агент!

Кремовете на основа нефтени продукти покриват кожата като със стреч фолио. Задушават я тип “парников ефект”, лишават я от постоянен приток на кислород и блокират много нейни отделителни функции (оттук започва поява на възпаления и черни точки). Кожата е напоена с вода и тялото забранява овлажняването като ненужно, в резултат на което кожата изсъхва.

Технически масла: ❌минерално масло (mineral oil) ❌вазелин (Petrolatum) ❌парафин (paraffinum liquidum) Dioхine – рак на гърдата

А също така:

SLS (Sodium Lauryl Sulfate) и неговите производни (Ammonium Lauryl Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, TEA Laureth Sulfate, TEA Laureth Sulfate) – налични са във всички пенещи се продукти – пасти за зъби, сапуни, душ гелове и т.н. Агресивни пеннообразуватели, които нарушават естественото pН на кожата, силно канцерогенни, образува канцерогенни диоксини и нитрати, които се натрупват в тъканите и в големи дози са токсични. Прониквайки в организма, той се натрупва в тъканите на очите, главния мозък, черния дроб. SLS може да предизвика появата на косопад и пърхот.

Силикони (Dimethicone, Amodimethicone, и всички други завършващи на -cone) – създават неизмиващ се слой стреч фолио, като спират проникването на хранителни вещества.

Фталати /Phthalates/ – причиняват аномалии в тялото, ендокринни нарушения. Два от тях, редовно използвани в козметиката – Дибутил /dibutil/ и Диетилхексил /diethylhexyl/ — са забранени в страните от ЕС.

Диетилфталат /dietilftalat/ —Диметилфталат /dimetilftalat/

Последните два се срещат най-често в парфюми, пяна и гел за коса, лакове за нокти. Вредно въздействие върху ДНК. Ако по време на бременността жената е използвала козметика с фталат, това може да се отрази зле на плода, ако детето е от мъжки пол. Този химикал блокира процесите, които регулират мъжките полови хормони – андрогените. Това може да доведе до импотентност и стерилитет.

парабени (PropylParaben, MethylParaben, ButylParaben, EthylParaben, Phenoxyethanol) – силно токсични вещества, консерванти, които се натрупват в тялото и причиняват хормонални нарушения.

TEA, DEA (триетаноламин, диетаноламин) – токсични, канцерогенни вещества.

Propylenglycol (пропиленгликол), Polyethylenglycol (полиетилен гликол или Антифриз) – токсични, канцерогенни вещества. Предизвикват изменения в черния дроб и уврежда бъбреците.

Формалдехид, толуен – токсични, канцерогенни вещества.

Живак /thimerosal/ – Силен невротоксин, оказващ влияние върху функциите на мозъка и на нервната система. Възможен човешки карциноген и токсин, влияещ на човешката репродуктивност и развитие. Намира се в някои капки за очи, спирали за мигли и кремове.

Триклозанът /Triclosan/ – Използва се често като антибактирицидно средство при производството на сапуни, лосиони, дезодоранти, душ гелове, кремове, пасти за зъби. Влияе пагубно на ендокринната система, по-точно влияе на щитовидната жлеза. Ако се съедини с хлора е възможно образуването на хлороформ, който вероятно е канцероген.

Плацента /Placenta/ – може да обърка човешката хормонална фунцкия и да причини сериозни здравни проблеми /рак на гърдата, например/

Оловен ацетат /Lead Acetate/ – влияе на репродуктивността и развитието. Забранен е за използване в козметиката в ЕС. Намерен в някои почистващи кремове и боя за коса.

Хидрохинон /Hidroquinone/ – Възможен карциноген и вероятен невротоксин, прави кожата чувствителна. Може да причини също кожно заболяване наречено ochronosis /черно сини петна на кожата/. Има подчертано депигментиращ ефект. Съдържа се най-често в избелващи кремове.

Или по друг начин казано, защо не можем без нашия драгоценен крем и купуваме следваща кутия, преди да е свършила старата? Слагаме тонове крем и грим, а отдолу кожата я чувстваме суха. Поради същата причина над 95% от клиентите идвали при мен на козметични процедури мислят, че имат мазна кожа и се опитват да я изсушават. А реално имат суха кожа, която произвежда БЪРЗО себум, защото е свикнала да я пресушават. Но за това ще ти поговоря подробно в друга статия 😉

Внимавай какво ползваш! През кожата приемаме в пъти повече вещества, отколкото през устата. Това особено опасно за малките деца, които през XXI век е навик да се къпят и мажат с хиляди продукти всеки ден!


Храната също е пълна с консерванти и оцветители причиняващи рак, камъни в бъбреците, диабет и какво ли още не! Чудим се защо всеки втори има проблем със забременяването и защо са толкова вървежни клиниките за инвитро. Защо се раждат деца с увреждания и проблеми. защо средната продължителност на живота е 50г., като преди е била 120г?

Бъди различна!

Живей дълго и ползотворно!

Нека всички завидят колко си красива и колко са послушни деца ти! Как си се възстановила и сякаш не си раждала две или три деца. Нека казват – това сестра ти ли е?

Да!  Така съм аз!  Така съм с моите деца!  Така съм с моята майка!

Бъди и ти!

Можеш!

Само поискай!

Усмихнат ден, Неотразима!

С любов, 

Емилия 🙂