Изглежда просто, нали?

И все пак – как да си мием зъбите?  

ЧАСТ 3 
ИЗ “ЛОШИТЕ НАВИЦИ”


 Вече ти написах статия как да имаме искрящо бяла усмивка БЕЗ зъболекари и за цели 2-3 лв.  Но сега искам да разгледаме друг аспект.

На 10 всеки 8 имат   назолабиални бръчки. Това са гънките около кръговия мускул  в долната част на лицето (устата). Имаме само три такива в цялото тяло – около очите,   устата  и срамните устни.  Бръчките се появяват от провисване и от неправилни навици. Вече говорихме за провисването и какво ни липсва и от какво се повлиява. Сега ще поговорим за неправилните навици.

Мием си зъбите поне два пъти на ден. Ако ги мием хубаво, то трябва да е по 3 минути. Това означава 6 минути на ден.  42 минути за седмица. 168 минути за месец. 2016 минути за година.  Ако го правим неправилно ние сме 2016 минути с бръчки на лицето за една година. 2️⃣0️⃣1️⃣6️⃣️ Когато кожата е млада 2-3-4…. 15 годишна тя се възстановява. Колагенът е много, кожата, мускулите и тъканта растат постоянно.  Не го забелязваме.  Но след 18г., когато растежа се нормализира, а след 20г., когато колагенът започне да се произвежда по – бавно,  нещата вече се променят.  Не знам дали си забелязала как имаш дни с бръчки, а имаш и дни без. Това се влияе от  храната и от навиците ти. 
 Зъбите трябва да се мият с отпусната мускулатура. В долната част на лицето си – от ?очите до брадата имаш около 48 мускула. 4️⃣8️⃣ И, за да си измиеш зъбите, активираш всичките! ✖ А не трябва. Трябва да са в покой.Леко даваме долната челюст надолу и се опитваме да не стягаме. Погледни се в огледалото като си миеш зъбите! Виж колко много бръчки си правиш! Защо?Там където виждаш бръчките докато си миеш зъбите, там и ще станат! Като мия зъбите на децата и постоянно им повтарях отпусни, отпусни… вече си ги мият сами и не стягат изобщо.

Аз ги мия в поза на упражнение. Или правя „Устните на Джоли“ – упражнението за горна устна. Или ги мия в буква „О“ . Който е бил на Мастъркласовете, знае второто. А който е бил на тренировки – и двете. Така или работя за увеличаване на обема на горна устна. Или стягам всичките 48 мускула и работя за повдигане и стягане на контура.

Аз съм жена и обичам да правя по няколко неща. Нямам възможност да отделям време за 50 неща по отделно. ⏰Нямам време! Затова обичам да съчетавам. Така и така трябва да си измия зъбите. Първо не го правя грешно, за да нямам бръчки. Второ тренирам докато си мия зъбите. И така стегнала веднъж, не ми трябва да тренирам отделно, защото аз го правя всеки ден по 6 минути. И така си открадвам нелегално 2016 минути в годината. И работи!

Не се МЪЧИ да правиш нещата правилно! ☑Направи си го НАВИК!

Усмихнат ден, Прелест!

Ема

X

Забравена Парола?

Присъединете се към нас

0

Your Cart