ЕДНО НАЛЯВО…. ЕДНО НАДЯСНО….

ПРАВИЛНА СТОЙКА

 На НЕСЕМИНАРЪТ на Юли ме заговориха над 250 души. Как знам?  Толкова визитки носех в себе си… и ми ги взеха всичките   И всички хора започваха с: “Имам изкривяване тук…” Тогава осъзнах как хората са се фокусирали на малкото пръстче, а не на картината зад него.  (За тези, които не са били на НЕсеминарът,, направете следното – сложете пръста си пред очите и гледайте в него. Виждате само него, нали? А сега се фокусирайте във фона отзад. Не виждате пръста!) Та така, ние си избираме да виждаме само проблемът, а не цялото. 

   Какво всъщност се случва?

Структурата на тялото ни е много простичко устроена. Представи си много черти, успоредни една над друга:
————–
————–
————–

Така всичко е наред.  И това е структурата ни без значение дали се гледаме отпред или отстрани. Ако наклоним една от тези черти наляво, то чертата под нея и над нея ще се изместят надясно. И така всяка следваща също ще реагира. ⚖ Казваме му БАЛАНС.
Така, ако имаме изместване на плешките назад като дъгичка,  то ще имаме изместване и на врата, и на кръста напред. Ако имам едно рамо паднало на ляво, то главата ни ще е леко изкривена надясно и тазът ни ще бъде също на надясно.  Ако носим пътя на косата си на една страна, ние често държим глава вдигната към него. Ако пътя ни е отляво и главата се вдига наляво. От там раменете се изместват и вдигаме дясното и изкривяваме още надолу до падане на свода на стъпалото. И обратно. Ако имаме паднал свод, то може да си държим главата на една страна. От там се получава и асиметрия в лицето.  Погледнете се в огледалото. Едната вежда винаги е по-високо от другата.  Като бивш козметик с 8 годишен опит, бих могла да кажа, че е генно. Но вече съм сигурна, че не е!   Няма клиент с две еднакви вежди. Истината е, че от начина ни на живот всеки има някаква асиметрия. До един момент не ни пречи, а в следващия започват болки и здравословни проблеми.   

От тези 250 души, които споменах в началото, над 90% имаха различни фази на изкривявания. С други думи, под някаква форма гръбнака е под формата на буквата “S”.    А тези от тях с дискова херния говореха така, сякаш живота е свършил и трябва да бъдат така до края на дните си.    Това се коригира с правилните упражнения    

Затова мисли за своята правилна стойка, мисли как се движиш, как стоиш, как спиш! Превърни си го в навик!  Слушай тялото си, то ти говори! Проблемът е, че е като глас в пустиня!  Говори на език, който сме забравили.    Технологиите толкова са напреднали, че чакаме всичко наготово. Шефът да ни каже как да си свършим работата, в бензиностанцията да ни заредят, в магазина да ни препоръчат, някой да ни научи как да се храним… Не разпознаваме от какво имаме нужда. Тъжно е. 

Научи се да го чуваш и действай!       

Ема

X

Забравена Парола?

Присъединете се към нас

0

Your Cart