Изберете страница

КАК ДА ИМАШ УБИЙСТВЕН ШОКОЛАДОВ ТЕН

Помните ли статийката за пигментацията? 
Тенът се влияе от нивото на меланин. За да ви стане ясна цялата картинка и кои бяха факторите, влияещи на него, може да си припомните в статията от януари.   
През 2015г. на българския пазар, но на черно  се продаваше Меланотан тип 2 под формата на ампула, която можеше да се инжектира подкожно. Аз самата си взех за сумата от 100 лв.  Ампулата се разделя на 6-10 малки дози и се слага подкожно. Никога не съм имала загар. Винаги ставах червена като домат , беля се и пак на ново. След 6 поставяния бях като шоколадче. Идеята не е, че Маланотан тип 2 те кара да потъмняваш, а излагането ти след това на слънце го прави  Вече се предлагат на нашия пазар официално както като ампула, така и като спрей за нос. 

От къде тръгва идеята?

От САЩ. Разработва се лек против рака на кожата. Отчитат, че влияе на сексуалността.  Започва да се предлага като средство срещу стерилитет и липса на желание за полова активност.   Едновременно с това, забелязват, че този тип меланотан повишава в пъти защитата на кожата. Днес в Русия може да си намерите това флаконче от 10 мг за сумата от 31 лв, а ако не искате игли, то са направили и спрей от 60 мг за 68 лв. 

Каква е идеята?

Меланинът се натрупва в организма в рамките на 6 месеца. Ако искаме красив загар, трябва да се потрудим преди да започнем да се излагаме на слънце.  И то не за ден или два, а поне за месец.

Как ние можем да повлияем синтезът на меланин?

Като спим между 21:00 и 01:00 часа през нощта. Това е времето, в което се синтезира меланин. Никой не иска да спи в тези часове през лятото, когато в 22:00 още е светло. И никой не го иска от нас! Природата не случайно сменя дългата нощ с къса. Зимата е времето, в което синтезираме много меланин, за да ни защитава през лятото. Вместо да стоиш на компютъра, излъчващ синя светлина и спиращ регенерационните процеси (но това е цяла една странична тема), легни преди 22:00 часа.  Почини си и стани в 04:00 или в 06:00 часа. Пак можеш да си стоиш на телефона и компютъра, но ще си здрав.  Тялото се регенерира психически и физически от 22:00 до 06:00. По 4 часа за всяко.  Ако изтървеш една от зоните…. е като да забравиш ядене… лошо, нали?

Като не изсушаваме кожата си изкуствено! 

Много често използваната козметика дехидратира кожата.  Не говорим само за грим – пудра и фон дьо тен, а за ежедневната грижа – измивен гел, мляко, тоник, лосион, крем и т.н.  А колко лосиони и душ гелове използваме за тялото? Помните ли статията за вредните вещества и как влияят на кожата, ами парниковия ефект? Да, именно за това говорим. Неправилната грижа спира нужните процеси и изхабява наличните ресурси!
 Преди началото на лятото е нужно да приемаме много витамини не само през устата под формата на плодове и зеленчуци, но и през кожата.     Направете си фреш от морков, ябълка, грейпфрут (може да добавите и портокал, червено цвекло, целина, спанак, лапад и какво ли още не). ☘Сокът изпийте до 30 минути преди да се е окислил, а останалите трици от плодовете не изхвърляйте! Влезте в банята и обтрийте с тях цялото тяло. Постойте 10-тина минути. Кожата започва да се стяга, може да пощипва. После измийте само с вода. Първо порите ще се свият, ако има бактерии киселината на цитрусите ще ги убие и няма да има неприятна миризма, ако се потим. Второ, кожата ще се насити с витамини, ще се стегне и ще е готова за лятото.
За плажа си вземи какаово масло. То е твърдо, в кутийки. Аз ползвам на “Здравница”. Много добро съотношение качество – цена и е български продукт. Не го взимай цялото на плажа, а си счупи парченца и си ги вземи в нещо стъклено. Ако кожата ти е груба и през зимата, ползвай го, за да я омекотиш. То се топи на 37 градуса и не е нужно да го разтапяш. Става меко при допира на кожата ти. 
И воала! Ще бъдеш шоколадчето на плажа, което всеки ще иска.
Ема

 

X

Забравена Парола?

Присъединете се към нас

0

Your Cart