Осъзнаваме ли каква е вредата от телефоните, без които не можем?  

 Днес всички са вманиачени в  телефоните си! Всеки снима децата, снима всеки един момент, от ежедневието си, който иска да покаже на останалите или да запази за спомен. Когато вляза на facebook  или в друга социална мрежа, мога да науча и кътните зъби на някой.  Качваме целия си живот в интернет и като че ли забравяме да го живеем!  Сякаш гледаме нещата през стъкло! Стъкло, което ние САМИ си слагаме.  Без емоция, без чувства! Редовно виждам двойки, които качват толкова много   снимки заедно – как ядат, как пият, как прекарват времето си. ЗАЩО? Аз ви познавам и знам, че нещата не вървят! Ти сама до вчера ми говори колко сте зле и как ще се разделяте. Не е нужно да доказваш, че сте добре! И трябва да го знаеш!  

 Хванали сме се за тези телефони като удавници за сламки. Снимаме си вечерята, снимаме си пижамата,  снимаме си децата, снимаме.. пишем… А после нямаме време, за да си сготвим здравословно за утре и да си го вземем на работа.  Нямаме време да прочетем една книжка с децата! Нямаме време…
На едно от представянията ни в  МОЛ “”Плаза” чух над 1 000 пъти думите: „НЯМАМ ВРЕМЕ“,  а виждах хората 5 часа по-късно още да обикалят магазините! Една девойка се спря да чуе за наградата. И като разбра каква е –   ТРЯБВА ДА ТРЕНИРА, каза: “АААА НЕ! Нямам време! А нямате ли страница, където да чета?” Да, имаме разбира се! Съдейки, че имаше около 30 кг да сваля, но пък беше с един тон кит и екстеншъни….. мислиш ли, че ще седне да чете за здравето си?❓Но факта, че е на телефона е ОК! ✖ И преди да насоля целия свят, да кажа нещо и по темата.

Телефонът! Какво прави той?

Вече разбра, че краде нашето време. ⌚Време, което не можеш да купиш. Време, което не можеш да върнеш! Време, което ще загубиш в нечий друг измислен живот. Тук изключвам страниците със стойност! НО колко често си в такива страници? Страници, от които след прочетеното предприемаш нещо?
Какво друго? Светлината! За синята светлина, как спира регенерацията, как те състарява, как те изхабява и още 1 000 други следствия писахме❗едва четири статии.❗Друго? Телефонът го гледаш надолу. Свела глава имаш чувство за малоценност, за депресия, за несигурност. ✖Лампата в главата ти светва! Опасност! Започваш да складираш мазнинка за тежките сиви дни! Здравей, голямо дупе и целулит. Тъканите и органите се състаряват. Започват проблеми с лимфата и отичане на лицето, крайниците и цялото тяло. От позата и сведената глава изкривяваш гръбнака! Гърбът ти стои под формата на буквата “С” и цялото налягане се увеличава↗ в пъти пъти повече. Очите? Какво се случва с тях? Здравей, астигматизъм и диоптър! Бръчки по лицето? Лесна работа. Огледай се! Който стои нa телефона си, има тик. Ако го погледнеш за 2-3 минути, ще видиш как прави едно и също движение, една и съща бръчка по няколко пъти в минута. А после? Прави я и без телефона!
И черешката – облъчването! Гледала си хилядите филмчета как телефон гърми в джоба на някой или как се пържат яйца между два телефона. А какво направи по въпроса? ❣На последната Международна конференция на водата, мозъчния хирург Джак Круз каза на брат ми, че за нищо не света не би говорил с телефон, опрян до главата!❌„По цял ден оперирам мозъци, повярвай ми!“. Той говори само със слушалки. Телефонът трябва да е възможно най-далеч от главата ни.
Преди носих телефон в малкия джоб на дънките си. За година направих поликистоза на яйчника до него. Много клиенти са виждали зависимост между това, къде носят телефона си и формирането на тумурни образования. Десен джоб – киста на десния тестис. И какво ли още не. Главоболието е редовно! Какво правим ние? Лягаме и четем на телефона. Вместо да успокоим организма без синя светлина,  ние го събуждаме! Синята светлина е като шамар след шамар. Произвежда кортизол. Той ни събужда. Накрая преизтощени – заспиваме. Слагаме го до нас. Той облъчва до 6 метра. Облъчваме себе си, облъчваме децата си!
И, ако ме питаш какво общо има това с красотата и моята сфера, ще ти отговоря Ако имаш тумор в главата, едва ли ще си красива! Едва ли ще имаш коса от лъчетерапиите! Едва ли ще имаш добра координация! Едва ли ще бъдеш щастлива! Едва ли ще живееш дълго и ползотворно! Забрави за дежурното “От утре”. Отиди и си купи слушалки.❗Сложи ги на телефона и не ги откачай! Ти самата не знаеш какво се случва в твоята глава, как някой друг да знае?! Слагай го на самолетен режим или най-добре вечер го изключвай. ✈Остави го в другата стая! Не до леглото! И сега мозъкът ти казва:  “Ама той ме буди!” Купи си будилник! Струва 1 лв. Колко струва здравето ти??
ОТ ТЕБ ЗАВИСИ!
Моля те, помогни ми да споделя знанието си с възможно най-много хора! Сподели, ако смяташ, че има стойност в думите ми 
 Усмихни се, Прекрасна!
Денят е пред теб!
X

Забравена Парола?

Присъединете се към нас

0

Your Cart