АНТИЦЕЛУЛИТНИ ПРОЦЕДУРИ

 

 

 

 

 

 ✍️ Как да разберем дали работят 

10 години се занимавам с антицелулитни процедури, спорт , козметики   и хранителни режими с цел премахване на целулита на клиентите! С над 8 000 души съм работила именно с тази насоченост, свалили сме хиляди килограми и сме стегнали метри и метри кожа!
 
Най-полезното от целия този стаж е, че научих как да разбирам дали процедурите работят. И по-точно как да разбера дали работят сега, а не след 10 процедури  

Има два типа процедури – разбивни и дренажни (изчистващи)

 
Първият тип са всички ръчни масажи, вакумни масажи (с вендузи или с апарати), има вакуумни в съчетания с инфрачервена светлина, LPG. В Русия от две години много нашумя апарат на основата на вибрации, който чрез леки удари стимулира мускулатурата и едновременно разбива, кавитация и още много други. Тук целта е да се разбият мастните натрупвания.  Кому е нужна тази процедура? На всеки, при който има наличие на видими дупчици (портокалова кожа),  както и при твърдия целулит.
 
Как да разберем дали работи? За да отидем на такава процедура, трябва малките дупчици между мастните депа да бъдат видими.  След процедурата, ако е свършена добре работата, обработеното място е меко, пухкаво и се тресе като желе. На допир усещаме как консистенцията на повърхността е мека и гладка. 
 
Вторият тип са дренажните процедури. Това са всички кардио тренировки плюс ръчен или апаратен лимфен дренаж. Медицински ръчен лимфен дренаж в България до преди две години правеше единствено една дама в Стара Загора.  Той е много специфичен и се слагат специални пристягащи бинтове. Що се отнася до апаратния – избирайте само медицински апарати като BTL, наречени пресотерапия. Какво прави тойРаботи както апарата за кръвно. Правейки налягане в крачолите, притиска краката като изцежда задържаната и ненужна течност (лимфа и кръв).   По изискване, медицинските апарати са със сини крачоли. На пазара има много корейски, струващи по 1000 лв с оранжеви крачоли. Те стягат само до бедрата, оставяйки всичката течност в седалището и причинявайки разширени вени.  По време на процедурата не трябва да има никаква болка или пулсации. Ако има налични такива, то в този момент и на това място течността, която иска да премине, е по-голяма от капацитета на кръвоносния съд и си причиняваме разширени вени. 
 
Има специфика на пускане на апарата и всеки път трябва да ви я прилагат по-силно от предходния. Ако всеки път е еднакво налягането, то не изпомпвате повече от предния. ‼️ ‼️Истински важния въпрос е “Кога трябва да се прави?”, а отговорът е – след разбивна процедура. ‼️
 
Ако не се изчисти разбитото до 48 часа, то отново става в твърди мастни депа и парите ни отиват на вятъра.   Отиваме на дренаж, когато имаме отекли крака, когато консистенцията на целулита е мека и тресяща се като желе. Тогава твърдите депа са прекалено дълбоко и няма смисъл от разбивна процедура. Ставайки от дренажа е най-добре веднага да ти се препишка.  Това означава, че са те изстискали, бъбреците са обработили и искат да изхвърлят ненужното. По време на самата процедура може да се прилагат различни козметични кремове за засилване на ефекта.

 

☑️ПОЛЕЗНА ПРЕПОРЪКА:

 
Преди първа процедура, както и на всяка трета, си прави пилинг. В противен случай кремовете и мъртвата кожа правят бариера като стреч фолио и не позволяват на новата доза да проникне в дълбочина и да работи. 
 
Споделеното знание е ценно знание. То мотивира! Споделяйте и нека бъдем полезни за максимално много дами! 
Вече ти написах статия с рецепта за домашно приготвен бомбастичен скраб за стегнати крака и дупе като прасковка  Говорихме и как да намалим целулита! Сега можеш да разбереш дали го прилагаш правилно!

 Ема 

 

Подобни статии