Болезнен цикъл и дискомфорт (част II)

НЕ МОГА ДА ДОЙДА – ИМАМ БОЛЕЗНЕН ЦИКЪЛ!”

„ТРЯБВА ДА СЪМ БЛИЗО ДО ХЛАДИЛНИКА“!!!

…ПРОДЪЛЖЕНИЕТО!

 Втора лоша новина: Жените сме по – предразположени към травми в коленете от мъжете и по статистиката, направена през 2017г., този риск е от 3 до 6 пъти повече през 10 дни в месеца! 

Защо се подуваме? За да разредим кръвта и тя да преминава през стеснените кръвоносни съдове. За да не се обезводним при загубата на кръв. И защото сме яли хималайска или стрита бяла сол. (това подробно го разгледахме в статията за солта). 

Менструация: В тези 3 – 7 дни кръвоносната ни система е силно увеличена. Матката и яйчниците прилагат натиск и вдигат вътрешното налягане в коремната област. Ако имаме слаба ДОЛНА коремна стена, се чувстваме подути и сякаш сме глътнали баскетболна топка.Ако имаме слаба мускулатура във влагалищната област, при вдигане на тежест имаме усещането, че нещо ни натиска отвътре силно надолу. Това усещане може да е като лек натиск, стигащ до силна болка.

КАК ДА СИ ПОМОГНЕМ САМИ? 

1️⃣️ Умора и изтощение – движи се! Тялото ти е батерия! Колкото повече я използваш, толкова повече произвежда! Яж животински мазнини, а не сладко.  Ако искаш да имаш батерии Duracell – яж сварени яйца с рохки жълтъци , яж мазни меса , яж сланинка в омлет или по друг начин. Трябва ти полезен холестерол, който да направиш в хормони. Представи си, че имаш 10 единици холестерол. От тях 4 ще са ти за прогестерон, 3 за кортизол – до тук все стресови хормони.  2-3 за меланин или други живото – поддържащи и какво остава? 0! Как да си произведеш хормона на щастието или който и да е друг нужен, когато нямаш от какво? Това е като да искаш колата да се движи без гориво. НЕВЪЗМОЖНО!  Увеличи протеинa, увеличи мазнината и си ТИ!      .

2️⃣️ Тялото започва да задържа вода  – яж само едра морска сол, сива и мазна на пръв поглед. Губиш кръв, губиш минерали! За да си върнеш качеството на кръвта, те ти трябват! 

3️⃣️ По – трудно е да се концентрираш – не яж бързи въглехидрати, които да ти качват много кръвната захар. 

4️⃣ ️Добави пуешко , соя, бобови култури, тиквено семе. Това са храни, богати на аминокиселината, нужна за производството на серотонин – триптофан. Отделно в соята е известно съдържанието на женски хормони, които ще ти помогнат в трудните дни. Тук има уловка. Не свиквай с нея, защото соята е изцяло ГМО! 

5️⃣️ Тренирай с леки тежести в тежките дни, увеличи времето за почивка.  Ако усещаш дискомфорт – виж къде е. Това е слабост.  Отстрани я! Работи над долна коремна стена и това не означава само коремни преси! Стегни матката, стегни влагалищните мускули! Научи се да дишаш! Тренирай за диафрагма! Подобри насищането на кислород в кръвта.  Тренировката ти засилва кръвообращението, така ще нахраниш мускулите. Да, кръвотечението леко се засилва – следи за това! Научи се да чувстваш тялото си. Ако имаш болки към яйчниците (както бях аз) е напълно възможно да имаш скъсяване и натягане на мускулатурата до тях.  Ако прилагаш масаж и я отпуснеш, няма да имаш болка по време на цикъла. Мускулатурата около яйчниците е като огледало – връща отражението! Ако тя има проблем, ще усещаш болка отразяваща се в яйчниците. 

ДЕЙСТВАЙ!

Ема

Подобни статии