Как подсушаваме лицето?

☑ Как подсушаваме лицето и кои са грешките при забърсването му 

ЧАСТ 1 
ИЗ “ЛОШИТЕ НАВИЦИ” 


 Когато водя Мастъркласове ✍ се изненадвам колко малко хора се замислят за това: как си мият зъбите, как спят, как се хранят, как стоят, какви мимики правят, как си бършат лицето, как си издухват носа и т.н.

Днес станах  и реших, че ще го споделя и с теб  Не знам дали си идвала на мое обучение. Дали си забелязала нещата,  които пиша в статиите – те са част от това, което говорим на обученията. Надявам се догодина всичко, което говорим на Мастъркласовете да го има безплатно качено под формата на статии. 

КАК СИ БЪРШЕМ ЛИЦЕТО
Лично аз много мразя, когато имам вода по лицето.  Често ме бъзикаха: „Имаш две капки, няма да се удавиш“. А аз търкам ли търкам и то надолу.  Инстинкта ни е, ако има вода, да хванем кърпата и да издърпаме надолу по посока към земята. ДА, ама…. какво се случва тогава? Ние разтягаме кожата надолу и тя провисва.  Когато дърпаш нещо, то се разтяга. Сети се за любимия си панталон. Стои прекрасно, дупето е стегнато, прави краката слаби и прибира коремчето!  За 3-4 часа след прането.  После? Има издутини на коленете, а на дупето стои като торба. И бум – пак в пералнята.  Е, кожата няма как да сложим да се изпере!

Ако всеки път бършем ⬇ лицето надолу… то отива НАДОЛУ! Челото провисва. След него околоочния контур става слаб, защото няма на какво да се държи.  Имаме паднал клепач. Скулите и бузите сякаш се стичат.  Като направени от свещ, която е била запалена.

 Трябва да бършем винаги от долу на горе. От деколтето към брадичката и към челото.Едновременно от центъра на лицето (ако сложим една мисловна линия от брадичката към челото през нослето) към периферията (ушите и косата). Така помагаме на кожата.  Премахваме отока и задържаната лимфа. Отделно помагаме на кръвообращението. И за финал вдигаме мастната подложка нагоре към бузите.  С възрастта, неправилното миене, подсушаване и поставяне на крем, мастната подложка се стича в долната част. И тогава повечето жени казват:Провиснах“. Ако 30-40 години бършеш все надолу е нормално 

 И тук ще спомена и средството за бърсане. Кърпата трябва да е отделна и само за твоето лицеАз много често ползвам салфетки, които после изхвърлям. Във баните има слабо проветрение. Ако кърпата е стояла там след като някои си е взимал душ, после е влажна.  Започва развитие на гъбички и бактерии в нея. Ако преди това някой си е мил ръцете, но не ги e домил и се е избърсал… довиждане красота, здравейте пъпки! Мисля, че разбра – винаги използвай чиста суха кърпа, само за теб, само за твоето лице!

Е, довечера след работа е твой ред. Опитай да си избършеш лицето правилно. И си го направи НАВИК!

Усмихнат ден, Прелестна!

Ема

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments