Как подсушаваме лицето?

☑ Как подсушаваме лицето и кои са грешките при забърсването му ЧАСТ 1 
ИЗ “ЛОШИТЕ НАВИЦИ” 


 Когато водя маратони за красота✍ се изненадвам колко малко хора се замислят за това:как си мият зъбите, как спят, как се хранят, как стоят, какви мимики правят, как си бършат лицето, как си издухват носа и т.н.
 Не знам дали си идвала на мое обучение. Дали си забелязала нещата, които пиша в статиите – те са част от това, което говорим на обученията. 

КАК СИ БЪРШЕМ ЛИЦЕТО
Лично аз много мразя, когато имам вода по лицето.  Често ме бъзикаха: „Имаш две капки, няма да се удавиш“. А аз търкам ли търкам и то надолу.  Инстинкта ни е, ако има вода, да хванем кърпата и да издърпаме надолу по посока към земята. ДА, ама…. какво се случва тогава? Ние разтягаме кожата надолу и тя провисва.  Когато дърпаш нещо, то се разтяга. Сети се за любимия си панталон. Стои прекрасно, дупето е стегнато, прави краката слаби и прибира коремчето!  За 3-4 часа след прането.  После? Има издутини на коленете, а на дупето стои като торба. И бум – пак в пералнята.  Е, кожата няма как да сложим да се изпере!

Ако всеки път бършем ⬇ лицето надолу… то отива НАДОЛУ! Челото провисва. След него околоочния контур става слаб, защото няма на какво да се държи.  Имаме паднал клепач. Скулите и бузите сякаш се стичат.  Като направени от свещ, която е била запалена.

 Трябва да бършем винаги от долу на горе. От деколтето към брадичката и към челото.Едновременно от центъра на лицето (ако сложим една мисловна линия от брадичката към челото през нослето) към периферията (ушите и косата). Така помагаме на кожата.  Премахваме отока и задържаната лимфа. Отделно помагаме на кръвообращението. И за финал вдигаме мастната подложка нагоре към бузите.  С възрастта, неправилното миене, подсушаване и поставяне на крем, мастната подложка се стича в долната част. И тогава повечето жени казват:Провиснах“. Ако 30-40 години бършеш все надолу е нормално 

 И тук ще спомена и средството за бърсане. Кърпата трябва да е отделна и само за твоето лицеАз много често ползвам салфетки, които после изхвърлям. В баните има слабо проветрение. Ако кърпата е стояла там след като някои си е взимал душ, после е влажна.  Започва развитие на гъбички и бактерии в нея. Ако преди това някой си е мил ръцете, но не ги e домил и се е избърсал… довиждане красота, здравейте пъпки! Мисля, че разбра – винаги използвай чиста суха кърпа, само за теб, само за твоето лице!

Е, довечера след работа е твой ред. Опитай да си избършеш лицето правилно. И си го направи НАВИК!

Усмихнат ден, Прелестна!

Ема

Подобни статии