Мотивация – как да си мотивиран на 100% 24ч./365 дни!

Мотивация – как да си мотивиран на 100% 24ч./365 дни!

   

Забелязали ли сте как децата празнуват всяка една победа?    Щастливи са максимално от това, че са прескочили локвата , че са пуснали сами чешмата , че са успели да си измият зъбитеи всякакви малки незначителни за нас неща.

Точно там е ключът към успеха!!!

За да разберем защо, трябва да се запознаем с хормона ДОПАМИН!

Често наричан хормона на МОТИВАЦИЯТА 

Хормон, който се образува в нашето тяло.Той има пикове и спадове – така наречената допаминова активност. Тя е разковничето, свързано с психичните процеси на мотивация и концентрация. 

В тази насока идва и зависимостта от психотропни субстанции, от никотин и алкохол   до хероин, както и хазартната зависимост. Какво прави кокаинът? Стимулира синтез на допамин или по друг начин казано – повишена допаминова активност – свръхмотивация.

При понижаване на допаминовата активност идва момента на неготовност, на депресия, на несигурност, на отлагане.. При перманентен дефицит се развива Болестта на Паркинсон и много други моторни дефицити и заболявания. А при постоянно повишаване – Шизофрения.     

Това не е топче за пинг-понг, не си играй с нея. Или я дръж горе, или я дръж долу.

Изборът е твой!

ДЕТОКСИКАЦИЯ – настъпва при наличие на допамин. Освен за мотивацията, той отговаря за постъпващото и филтрираното в бъбреците количество кръв, съответно и изпомпаното от сърцето. При повишено количество допамин, кръвоносните съдове се отварят, а при понижено се затварят.

Допаминът е междинен продукт, от който се произвежда Адреналин. 

Затова ПРАЗНУВАЙ       всяка победа, без значение колко малка е тя!

Не е нужно да е грандиозно празнуване на успех.  Всяко едно изпитано задоволство, удовлетвореност или дори леко ръкопляскане на себе си, те кара да отделиш ДОПАМИН.   Повишавай своята МОТИВАЦИЯ при всяка една възможност! Бъди всеки ден по-добър от себе си!  

Бъди всеки ден по-добър от себе си!

Умението е това, на което си способен.

Мотивацията определя това, което правиш.

Отношението определя колко добре го правиш. 

Луи Холц

Ема 😉

Подобни статии