КАК ДА ЗАЛИЧИМ СТРИИТЕ?

Звучи удивително, нали? 

Би било чудесно някой да изтрие неприятните стрии като с гумичка, но уви факт е, че нещата не работят така. Иска се малко усилие, както и да се изградят полезни навици.
 
Помниш ли статиите за колагена? В тях ти казах какво и как влияе на колагена в тялото ни. Проблемът не е бръчката или стрията, а в това, че тялото ни се разпада отвътре. Учудващо е, че колагенът е голям процент от структурата ни и изгражда тъкани, органи, кожа, лигавици (черва, влагалище и т.н.), мускули, сърцето и ставите. Реално стрията е сигнал за слаби колагенови влакна. Първо трябва да спреш разпада му отвътре.
 

Не знам дали има жена, която не я вълнува този въпрос!? За 8-те години, в които работех козметика и антицелулитни процедури, изпробвах всяка скъпа марка, която ми попадна, имаща терапии срещу стрии. Това беше около 2012г.

РЕЗУЛТАТ: никакъв!!! Докато малко след като родих втората си дъщеря не пробвах нещо съвсем случайно и не излекувах своите – в домашни условия.

Какво е стрията? 

Индикация, че нещо ни липсва. Има няколко момента, в които се появяват стрии – тийнейджърство, бременност, сваляне и качване рязко на килограми от диети, ендокринни заболявания и дългосрочно лечение на глюкокортикоид. При последните две стриите са по цялото тяло, дори по лицето! Останалите са по бедрата, дупето, ханша, гърдите, ръцете. Възможно е стрии да се появят при излагане на слънце, ако кожата е много суха! Представи си море, солена вода, слънце и ти на плажа. Звучи прекрасно! Ако кожата има липси или забавени процеси на регенерация, тя ще се свива, както дреха в сушилнята, която не е трябвало да бъде там.

Стадии: 

Първи стадий – розови стрии, може леко дори да сърбят. Кожата около тях изглежда като попарена.

️Втори стадий – стриите нарастват на ширина и дължина, възможно е да станат ярко червени.

Трети стадий – цветът им се променя към млечно бял или сивкав, възможно е да приемат неправилни форми, а грапавостта им да изчезне. Това е следствие от тяхното запечатване в кожата като елег. Вече сме със стадий стари стрии.

Кога се появяват стрии?

При непълноценно хранене.  Голям процент от храната ни е нещо като кашон. Засища ни, но е с нулева стойност! А другия процент от консумацията на средностатистическия гражданин е кашон, поръсен с много вредни токсични и канцерогенни вещества. Те разбалансират производството на важни хормони, свалят качеството на колаген и еластин (колагенът е градивна едица в нашето тяло), предизвикват инфекции и куп други заболявания. 

Спазването на безсмислени диети тип „яж само това“, “пий само вода”, “живей на кисело мляко и овесени ядки” и всички други ограничаващи хранения, предизвикват също гореописаното. 

Най-добрият начин да се постигне здрава и хармонична фигура е да се изготви индивидуален хранителен режим, след като се определи метаболитния тип. Разбира се, редовните физически упражнения и тренировки спомагат за поддържането на добро здраве и атлетична форма.

Най-голямо значение за появата на стрии има ниското качеството на колаген, намаления му синтез и на веществата, стимулиращи неговото производство. 

Как да заличиш следите и нанесените щети.
 
Яж пълноценно. Яж зеленчуци , плодове , месо , полезни мазнини.. (За това сме си говорили в много статии.) Яж жива храна! Пий по 0.033 л. вода на твой килограм. Ако пиеш кафета, зелен чай или други обезводняващи добавяй по 0,500 л отгоре. Не яж бяла захар, рафинирана сол, бяло брашно, оцветители и консерванти.  Увеличи приемът на витамините А, Е и С.

Тук ще ти помогне статията за бръчките. В нея говорихме за цвета на кожата и проблемите, а също и какво трябва да добавиш към менюто си в зависимост от това какво иска кожата!

Мажи се с натурални масла. Чети опаковките и следи в продуктите, които използваш да няма парабени, SLS, минерални масла и всички онези, за които  написахме две статии  Ако не си ги чела е голям пропуск!!! Прочети ги и ще променят живота ти! По време на бременност се мажи от първия месец, преди да се надуеш. На кожата й трябват 3 месеца, за да се напои!
 
ЛЕЧЕНИЕ:

Аз вече се хранех пълноценно от няколко години, но това не стигаше. Стриите ми бяха от гимназията – бели, бели като снежинки. Правила съм си антицелулитни и какви ли не процедури с цел редуциране. Ефектът е кратък. Заглаждаха се и не се усещаха на допир, но пак се виждаха.  Спирах процедурите и пак…. Тук, ако не ме познаваш, ще допълня: имах много спа центрове и аз лично работех в тях. Преди нещо да стигнеше до клиент, първо минаваше проверка за доказателства и резултатност през мен и контролна група клиенти. Стриите ми изчезнаха след малка домашна терапия, а не в салона. 
 
Един или два пъти в седмицата си правя сок от портокал, лимон, целина, червено цвекло, моркови, ябълки, добавям магданоз или спанак. Изпивам сока, а триците ги втривам в тялото за 10-тина минути. Тук важното са витамините, които пием и които приемаме през кожата! Затова може плодовете да са различни всеки път. Винаги за база са моркови (Витамин А) и цитрус (Витамин С)!  Останалото е  въпрос на вкус. Но препоръчвам да смесваш различни цветове. Цветът ти показва какво има вътре. След обтриване мия само с вода!! Без продукт!
 
След този душ слагам натурален колаген. Леко подсушавам и на влажна кожа нанасям по цялото тяло. Той редуцира целулита и се приема директно от кожата. Аз лично ползвам натурален полски жив колаген. В бутилката е само колаген и вода. Ако искаш да знаеш точно кой, пиши в коментар и ще ти споделя 😉
 
Два или три пъти в седмицата (в други дни!) мажа с кокосово масло, разтопено на олио! Не е нужно да се разтапя на котлон, а между пръстите! Аз го съчетах с морето. Мажех на плажа масло и след като се прибера, измивах само с вода, без душ гел. Тук е хубаво да е добро качество. Ако може да го ядем и да го мажем, то това е най-добре!
 
За един месец всички стрии бяха спомен, а кожата ми беше като от корица на списание, обработена на фотошоп!
 
Жената е родена да е истинска, уникална и красива!
 
Ема
 
 
 
 

Подобни статии