Вкусови рецептори

Как да ядем по-малко

  И ДА СЕ НАСЛАЖДАВАМЕ ПОВЕЧЕ!  

Всички сме учили по биология какво представляват нашите вкусови рецептори, а помним ли все още наученото в училище? Обикновено хапваме нещо на крак, порцията се излапва за секунди, а ако е нещо сладко, то дори не усещаме, че сме го изяли. Да не говорим след това колко ни е тежко и се чудим кой ни накара да изядем цялото това количество.

Е, има си и решение. Разгледай картинката с вкусовите рецептори и я запомни. Има 4-ри зони върху езика и в зависимост от това какво ядеш, го дъвчи в тази зона. Задържай храната там и ще усетиш истинска наслада от това, което ядеш. Така не е нужно да изядеш 2 шоколада, торта и още какво ли не, за да усетиш сладостта. Сладкото е само на върха на езика! Кога последно си задържал сладка хапка на върха на езика си? Едва ли ти се е случвало  Живеем забързано и забравяме за малките удоволствия! Не се лишавай от тях! Когато вкусът е наситен, то и ние се засищаме по – качествено, без да искаме още.

Ако ти харесва идеята, натисни едно like, за да знам, че има смисъл да ти споделям 

Обърни представите си!

Ема

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Веселина
Веселина
1 year ago

Понякога едно зрънце морска сол, оставено само да се стопи върху езика, също действа балансиращо 🙂
Баба ми солеше пъпеша с малко сол, ябълките също. Казваше – така ме засищат 🙂