АЛКАЛНОСТ VS КИСЕЛИННОСТ

АЛКАЛНОСТ VS КИСЕЛИННОСТ

 ⚒ТРИК ИЛИ БОНБОНИ   

 Не обичам годините, но обичам  доказателства в цифри. 1️⃣9️⃣2️⃣1️⃣ Още през 1921 г. е открита причината за рака. През 1931 г. немският учен  Ото Хайнрих Варбург получава  Нобелова награда за труда си! Той доказва, че чрез начина си на хранене и движение   сами променяме своя организъм  от алкална в киселинна  среда. Като липсата на кислород в клетките причинява киселинна среда. Намаляването на кислорода и увеличаването на киселинността в организма вървят ръка за ръка.  Реално киселата среда, е среда  без кислород.

Здрави клетки без 35%  кислород могат да се трансформират в ракови клетки само за два дни!
Всички клетки имат нужда от кислород,  за да живеят. Единствено раковите клетки могат да живеят без кислород. Реално какво се случва? Ние лишаваме организма от кислород (изкривена стойка, плитко дишане).  Помагаме с боклучивата храна (бяло брашно,  захар, бяла сол,  млечни продукти, сокове,  чипсове и какво ли още не)  да се превърнем в киселинна среда. И тялото няма избор, освен да мутира.  

Ракът е РЕЗУЛТАТ НА АДАПТАЦИЯ на тялото към начина ни на живот! 

 Помниш ли статията  за свободните радикали? Когато сме алкални, заряда на тялото ни е отрицателен.  Когато сме киселинни,  зарядът е положителен. Растенията имат -450 заряд.  Ние хората имаме -70 заряд.   Природата го е измислила – ядеш прясна храна и се зареждаш! Ядеш мъртва храна (включително много готвена) и си отнемаш заряда.  Всяко нещо след откъсване започва да се разлага. От отрицателен -450,  зарядът става положителен до + 650. Ти сам избираш дали да си напълниш стомаха и да старееш  или да имаш вечната младост.      Младостта е красота!  Младостта е здраве в тъканите и органите. Какво е времето? Нещо, с което сме измервали начина на протичане на живота ни. Защо има животни и дървета, които живеят повече от другите?

Мястото е едно и също за всички! Начинът им на живот е различен!

  Да се върнем на храната. В зависимост от  протеините,  въглехидратите,  мазнините,    витамините и минералите се създават условия на киселинност или алкалност в тялото.  С други думи … всичко зависи от това, което се яде.  Киселинното или алкалното състояние се измерват с pH, чиито стойности преминават  от 0 до 14, където 7 е неутрална зона. От 0 до 7 е кисела среда, а от 7 до 14 е алкална.

Как киселинната или  алкалната храна се отразяват на здравето? За да функционират успешно клетките би трябвало да се намират в pH зоната малко над 7. Здравият човек има pH в кръвта между 7,4 и 7,45. Ако pH стойността при някого е под 7, този човек изпада в кома.  Раковите клетки започват  развитието си в човешкото тяло, когато pH падне под 6,2. Помниш ли статията за водата и вечната младост?  pH беше един от факторите, които трябваше  да следим. Защо? Защото ни изтощаваше и нарушаваше средата, ако е над или под нужното! 
 Вече разбра, нали?
Храната, която те прави киселинен е:
Рафинираната захар и всички нейни производни, всички млечни продукти,  рафинираната сол  (включително хималайската. Само морска едра – СИВА и МАЗНА стои в пакета,  ненатрошена е полезна за теб), рaфинираното брашно и всички негови производни  (тестени изделия,  торти, бисквити),  маргарин, кофеин (кафе, черен чай, шоколад),  алкохол,  цигари, всяка варена храна (храносмилането унищожава кислорода и повишава киселинността на храната), консерви, които съдържат консерванти, изкуствени оцветители, аромати, стабилизатори и други.

Важното тук е коя ти помага да алкализираш!

Кои са те виж ТУК 🙂

Подобни статии