Чанта, път и аз….

ЧАНТА И ПЪТ

ЧАСТ 12 
ИЗ “ЛОШИТЕ НАВИЦИ”:

Замисляла ли си се как си носиш чантата? Може да е ученическа,  дамска,  пазарска,  сак … без значение какво е.  Винаги я носим на една страна.

 От I до V клас я носих на двете рамена. ⚖ НО тя тежеше колкото мен.  Съответно гърбът ми беше станал на под формата на буквата “С” в едната посока от дърпането на тежестта и на “S” в другата, от неправилното седене на чина. 
После “гъзарията” ми се  обади. Носих раницата само на едната дръжка.   Страничното ми изкривяване под формата на “S” стана още по – описано! Започнах да вдигам рамото нагоре. 

Помниш ли статията “Едно наляво Едно надясно“? И как цялата ни структурата    се променя, ако само една става се премести. Ако носим чантата на едното рамо, ние започваме да вдигаме нагоре това рамо. Едната ни страна става по – силна от другата.  Едното рамо се измества нагоре, а другото пропада. 
 Огледай се.  Виж как 90% от хората около теб са с едното рамо нагоре. Как всеки, с който се разминаваш е направо комично вдигнал едната си страна.   А сега се вгледай по – детайлно.   Виж, ако дясното рамо е нагоре, ?главата е килната наляво. Същото се случва и надолу. Една равнина е наляво, една е надясно!

 Много обичам да наблюдавам пътя на прическата.  Това как си носиш косата – на една страна или в центъра е много значимо.  Просто се  огледай  и ще видиш за какво ти говоря! Ако пътят ти е наляво, то главата ти ще е килната на дясно. Ако пътя ти е на дясно, то главата ти ще е наклонена наляво. И така всичко надолу отговаря.   

Имах една клиентка, с която работихме 2 месеца. ?Имаше дюстабания.  Тренирахме за изправяне на краката, но тъкмо имахме  напредък… и пак назад.  Не знам дали ти се е случвало да правиш нещо и да имаш усещането, че вървиш две крачки напред и се връщаш една.   Докато не започнах да обръщам внимание  на това как си носи косата.  Започна да се връзва на конска опашка, без път и…. се изправи! Дюстабанията се повлия и започна да ходи нормално!

Ние сме една цяла структура. Като пъзел. Ако едно парче се изкриви, целия пъзел отива на една страна. 

Не е проблемът, че ще вървиш комично или, че ще ти измислят прякор!   Проблемът е, че от това зависи твоето здраве!  Зависи компресията в органите ти!  Зависи кръвообращението ти!  Зависи мускулната активност! Зависи застоят и мастните натрупванията! Токсикацията! Красотата ти!      
Ако носиш чанта,  носи я един ден наляво, един – надясно.  Ако обичаш себе си, носи раница на двете рамена!

 Стой изправена с горда осанка!   

Бъди кралица до мозъка на костите си! 

Това е твоето кралство!

Грижи се за него!

Ема

Подобни статии