Как да духаме

Как да духаме?  За какво си мислиш? 

ЧАСТ 2 
ИЗ “ЛОШИТЕ НАВИЦИ”

☑ Как да духаме носа си, когато имаме хрема? И за това духане  има вредни и полезни навици. Накратко – важното е да не правиш бръчки около кръговия мускул на устата   иначе стават онези така наречени „щастливи бръчки“. Медицински казано – назолабиални. Ако е правилно изпълнено, правиш превенция срещу тях, ако е грешно – сама си ги създаваш 

А сега по темата.  Как си духаме нослетоЗамисляла ли си се, че от това зависи дали ще е чипо, кръгло, голямо, малко и т.н.?   Има няколко фактора, които влияят на носа ни.

  • Мускули – стегнати или отпуснати?  Да! В носа ни няма само хрущял.  Има малки мускулчета в две посоки. Едната група отговаря за ширината,   другата – за дължината. Ако майка ни е имала кръгъл и голям нос, то и ние ще се родим така.  Ако тя е имала чипо малко носле – и ние ще имаме. Въпросът е, че това не е за дълго.  Ако се тренират мускулите, то носа се променя.
      Мускулите се отпускат от различни медикаменти. По време на бременност много жени казват: “Носът ми порасна” Мускулатурата в цялото тяло в периодът на износване на плода се отпуска, за да се износи бебето без контракции.   Отделно лекарите тъпчат бременните с магнезий. Но има хора, на които храната им е богата на магнезий. Това също е фактор. Някои лекарства също действат по този начин. Ако е от медикаменти, то се отпуска цялото тяло.   Видимо е двойна брадичка, започваме да хъркаме,  трицепса и ръцете започват да се клатят,  сякаш вятър ги вее на бял кон и т.н.
    Ако е генно, то се вижда. Приличаме на някой от родата си. Често казват: “Взела е носа на баба си, аааа не на баща си” … и подобни.
  • Друг фактор е как си духаме нослето. Няма как да не духаме. Всеки боледува поне един път в годината. Като сме малки, имаме сополи през месец. И на всичко отгоре друг ни ги избърсва. Ако всеки път го хващаме и дърпаме надолу – е честито! Ще имаме дълъг нос като клюн на орел. Величествена птица! С величествен клюн!

Забелязала ли си как малките деца имат малки сладки чипи нослета! Да ги изядеш направо. А големите хора… имат гоооолееемммиии носове. Когато Ива беше малка и четяхме книжки, редовно ме питаше: “Мамо, защо има такъв голям нос?” ❓Визираше всички хора, нарисувани в тях. ❗Отвори някоя детска книжка и се посмей. Всеки, играещ роля на човек над 20 годишна възраст е с нос всевъзможно по-крив и голям от намиращия се на предходната страница.

А най-лошото е, че е истина! ❗Огледай се в мъжете около себе си над 30 години. Ммм, даааа! При тях е по-видно, ноооо и ние не изоставаме много.

❗Ако имаш лошия навик да си „дърпаш“ носа, докато мислиш или си на компютъра, е същото. Имам много клиенти, които имат тик. Мислейки не се усещат как правят нещо по носа си! И не е един или два случая!

Успях ли да те разсмея? А замисли ли се?

Продължавай да се усмихваш цял ден! Усмивката е здраве!

Ема

Подобни статии