Как да сготвим риба без да вмиришем целия апартамент

Обичам да ям риба, но мразя целия апартамент да мирише на риба, докато я приготвям! А ти?

Искам да споделя с теб как да готвиш вкусна рибка, а никой да не разбере!

Тази статия ще е кратка, защото не виждам смисъл да “разпъвам локуми”, но пък вярвам, че ще е супер полезна за тези, които ценят здравето си и си приготвят храната сами 🙂 Аз съм от хората, които рядко си готвят риба именно, защото не обичат да им мирише апартамента, дрехите, косата и всичко наоколо на скумрия. Обичам скумрия, но аромата й се усеща 2-3 дни след това в целия апартамент.

Една вечер съвсем случайно Иво каза, че искал риба с домати, защото обичал печени домати.

Той изчисти скумрията, пъхна по 2-3 резена домат вътре и я сложихме да се пече. Както обикновено беше върху хартия – така става по-хрупкава, а не се кашва.

Рибата винаги се пече малко на ниски градуси. В противен случай всички полезни свойства се изпаряват, пресичат или изпичат. Протеиновите вериги се оплитат много и стават неразпознаваеми и неизползваеми от нашия организъм, ако се препече. И тук важи правилото, както при всяка храна:

повече печене = по-трудно усвоим протеин

по-малко печене = по-лесно усвоим протеин

Разбери коя храна усвояваш най-добре:

Мисля, че това е трик, който всяка една домакиня трябва да знае!!!

Обичам да ти споделям трикове. Това правя в youtube канала си, това правя тук в сайта, това правя на тренировките, това правя в книгите си, това правя постоянно!!!


Знанието трябва да бъде споделяно.

И тук ще завърша с нещо доста простичко:
Всеки търси щастието си извън себе сиi. Всеки чака някой друг да му покаже къде е то. Ако още не си срещнала златната рибка и се чудиш къде се е скрила, ще ти разкрия една тайна – тя е в теб! И чака да го разбереш. От теб зависи как се чувстваш като станеш всяка сутрин от леглото. И ти пожелавам с цялото си сърце всеки ден да ставаш с мисълта:

Подобни статии