Лицеви мускули – как работят мускулите на лицето?

licevi muskuli

Как работят нашите лицеви мускули?

За разлика от тези в тялото ни, мускулите на лицето са захванати изцяло един за друг.

Челният мускул, както може да видите на снимките, започва от веждите ни и се захваща за съединителната тъкан на скалпа, като продължава отново като мускул на тила. Всеки се ражда с различен тонус в мускулатурата си, което се предава от майка на дете. Ако майката е с отпусната мускулатура, детето й също ще бъде, а ако майката е със стегната мускулатура, то и детето ще бъде! Copy / Paste работи навсякъде. 

Това, че си се родил с определено състояние на мускулите не означава, че трябва да останат такива. Ако не работим над тях, те се отпускат, но ако работим, те се стягат. 

Тук питам тези, които тренират за тяло:

А колко често тренирате лицевите си мускули?

Бръчки се получават между два мускула, когато единия е стегнат, а другия е отпуснат. Така, ако имаме бръчки в горната част на челото, то е от пренатягане на задната част на челния мускул. Ако имаме бръчки в долната част на челото, е защото предния челен мускул е отпуснат. Ако имаме виснали клепачи, трябва да стегнем челния мускул и да работим за кръглия мускул около клепачите.

Проблемът с торбички, тъмни кръгове под очите, бръчки в зоната около очите, астигматизъм, диоптри и всичко в тази зона е свързано с отпускането на околоочния мускул и на мускулите около очната ябълка. Вече не един е махнал очилата си, след като е започнал да прави тренировки за очи. Аз включително премахнах астигматизъм и диоптри от 0,25 и 0,75. 

Много хора казват: “Носът ми порасна!” Не е пораснал, а се е отпуснал мускула около носния хрущял. Има два основни мускула около носа. Единият отговаря за това колко да е широк, другия – колко да е виснал надолу. Носът не трябва да има кръгъл връх. Той е чип и малък! Не една жена след раждане и изпитите опаковки с Магнезий вижда в огледалото ГОЛЯМ НОС! Не е нужно да остане така! Просто трябва да се стегне мускула! Ако той е отпуснат, скулите го следват, горната устна е малка. Тренировките за лице могат да помогнат най-безвредно и евтино.

И какво правим?

Отиваме за дозичка филър  И след 6 месеца пак и пак, и пак, и пак…. докато вече нямаме финанси или не ни писне. 

От възрастта мастната прослойка в бузите се стича надолу. Представете си я като много пластинки, подредени една над друга. В следващия момент този конструктор се изсипва безразборно в долната част на бузите. Става провисване като устните на санбернар (макар и много да харесвам породата), появяват се назолабиалните бръчки или както се утешаваме “щастливите бръчки”, от там увисва шията. От това, че ни е студено през зимата и все свиваме рамене още повече шията се скъсява. Причиняваме си бръчки като си мием зъбите, притискаме артерии във възглавницата, когато спим настрани, дишаме плитко и имаме недостиг на кислород, изкуствено състаряваме клетките с консумация на неправилно приготвени храни, грешно съхранение на вода и куп други фактори.

Днес говорих с един много ценен за мен човек, който ме посъветва да не бъда критична към това, което правя. Каза ми, че не е важно дали има правописни грешки в статията и дали снимката е направена с телефон или с професионален апарат, а е важно дали даваш стойност. И ето на кратко за какво ще си говорим подробно следващия месец  

Ема

Подобни статии