Пигментация – как да избелим кожата си в къщи

   ИЗГЛЕЖДА ЛИ ТИ НЕВЪЗМОЖНО?  

❓☑ Част II

Най-често използваните методи за избелване на кожата са:

⏺Пигментацията на кожата се намалява със средства със съдържанието на избистрящи компоненти (водороден прекис, живак, лимонена киселина и салицилов алкохол).

⏺Най-ефективният агент за избелване на кожата е хидрохинонът. За разлика от горните компоненти, обаче, той е много токсичен. ☢

⏺Помага ексфолирането на кожата с химически пилинги, които са разделени на дълбоки, повърхностни и средни. Този метод на избелване сериозно травмира кожата, оставяйки следи от нея за дълго време.  По правило, зачервяването и подуването след процедурата трае около седмица.

⏺Cryoapplication – тази процедура е обработка с течен азот. Веднага след процедурата пигментацията придобива червеникав оттенък, след което повърхностният слой на петна потъмнява и напълно изчезва.

⏺Най-пестелив начин за премахване на пигментни петна до момента са лазерните процедури, които водят до унищожаване на клетки, съдържащи повишено количество меланин. 

⏺Фоторевматизиране – лечението се извършва с използване на източник на светлина с висока интензивност, който унищожава меланина. Този метод е особено ефективен за свързаната с възрастта пигментация.

 Направи ли ви впечатление как всичко изброено е отровно, токсично или по някакъв начин влияе на производството на меланин, хормони и др. Аз лично препоръчвам на всички клиенти през последните 10 години домашни грижи!   

 

 Първият вариант са продукти, макар и купени, на основа слуз от охлюви.  Ако на опаковката пише “100% слуз”, не взимайте крема. 100% означава твърд камък.  Ако ви лъжат още от заглавието, не започваме добре. Четете съставките!  Аз лично продавах и използвах кремове на БАН – Българска Академия на Науките. Направени от доктор-доцент с изследвания над 5 години. Начинът на извличане на слузта е специален и запазва над 60% от полезните съставките. Марката се казва “Golden-snail” и имат официален сайт.  ⛰

 Живи охлюви! Слузта има силно изсветляващ ефект. Аз бях първата в България, която през 2015 г. предложи на клиентите си процедура с живи охлюви.   За ползите и смисъла ще ви напиша цяла статия, за да не се размива смисъла в тази. Ако имате домашен любимец, моите са Ахатини (30 см. месояден африкански охлюв, но живеят малко ако ядат месо, моите не ядяха) то може да го слагате на лицето си.  

Обтриване на лицето с краставица. Краставицата има силно избелващо действие. Всеки ден обтриваме и стоим 20 минути.

 Кисело мляко – ако е домашно!  Като крем за лице вечер. Или като маска за 20 минути.

Чист перлен прах – идеално средство за избелване на кожата! Перленият прах стимулира регенеративния процес на епидермисните клетки, неутрализира свиването на мускулната тъкан, подобрява обмяната на веществата, повишава еластичността на кожата и мускулатурата и им влива живот.

 Белтък (може и с аспирин или сода, тогава изгаря, ако има несъвършенства, но изсушава). Размеси ги до хомогенна смес, ако е само белтък го разбий.  Измий лицето, сложи маската и след 20 минути измий с вода. Сложи хидратиращ крем   

 Обтриване с чай от лайка. На памучно тампонче слагаме чай и нанасяме на лицето. Не се измива, използваме го като тоник ☕

Маската на Вертера – освен наистина многобройните и ползи за кожата на лицето и тялото, тя също така и избелва.

  Ако статийката ти хареса – покажи го! 

Няма неща като късмет, има много упорити хора!

   

Бъди от тях!

С любов,

Емилия

 • Дермаролер за лице и тяло

  24.00лв.
  ОщеLoading Done
 • Ерго Актив Макс

  60.00лв.936.00лв.
 • Ерго Актив

  60.00лв.384.00лв.
 • Ерго Актив ПРО

  60.00лв.504.00лв.

Подобни статии