Правилна походка

    ИМАМЕ ЛИ ПРАВИЛНА ПОХОДКА? КАК ВЪРВИМ ?

ЧАСТ 7 
ИЗ “ЛОШИТЕ НАВИЦИ”


Огледай се!  Ако идваш при мен на тренировки, знаеш за какво ти говоря.  Стъпалата на хората са настрани или навътре. Тазът е изместен напред или много назад.  Кръстът обикновено е хлътнал навътре.  Раменете са напред в дъга, а главата е напред. Като оставя една загатната или натрапчива гърбица във врата.

  Огледай се! Виж лицата им! Някой да се усмихва? Опитай се да се усмихнеш на някой и ще те гледа като прокажена.  За кратко! После той самия ще се усмихне! Щастието е заразно, макар и за малко.

 Няма пак да ти повтарям какво се случва. Ако четеш статиите ми, вече си наясно от последствията – липса на кислород, застой на кръв и лимфа, атрофия на мускули и органи, слаба регенерация и т.н.

 Сега спри да четеш.  Искам да усетиш как се чувства тялото ти в сегашната ти позиция. Усети го!

Как трябва да ходим? Изправи се.  Да, да, сега. Изправи се. Сложи ходилата със средния пръст напред. Стъпи на цялото си стъпало.  Разпери пръстчета. Сега виж къде е тазобедрената става. Където е тя – под нея трябва да ти бъдат коленете, а под тях стъпалата.  На една линия! Глътни корема. Усети колко си стабилна! 
Сега искам да се изпъчиш.  Раменете назад. НО без да извиваш кръста! А-а-а. Не така.  Без да извиваш кръста! Гърбът трябва да е прав. И тогава отваряш раменете. Дай брадичка напред. Трябва да имаш прав ъгъл между шията и брадичката!  Перфектно!!!

Сега искам да почувстваш тялото си! Как се чувстваш? Гърбът най-вероятно ще те боли и не издържаш да се върнеш обратно в стойката, в която си беше. ✖Забрави за болката! ✅Усети емоциите! ✅Усети колко си уверена. ✅Усети как сякаш в ръцете си държиш два меча и никой не може да те спре. (Геймъра в мен се обади. Обичам асасините!) ✌Брадичката е нагоре. Ако вървиш така всеки ще поглежда след теб. Без значение дали си с пижама, с изрязана рокля с гол гръб или с яке, скриващо всяка частичка от теб. ✊⭐Ще имаш излъчването на силна жена! На кралица, която и трябва единствено кожата й!

Не е нужно да правиш сложни упражнения, за да си слаба, релефна или изправена! Животът е 24-часово упражнение. Използвай го! Мисли не какво да правиш, а КАК! Ще мислиш 20-30 дни. После ще ти е навик!

Прекрасен ден, вълшебна!

Ема ❤

Подобни статии