Криво… ляво… правилна стойка

 

 

 

 

 

 

⬅ЕДНО НАЛЯВО…. ➡ЕДНО НАДЯСНО….

ПРАВИЛНА СТОЙКА

 2017 година Юли ме покани на НЕСЕМИНАРЪТ да разкажа какво и как съм постигнала. В почивките от 2500 присъстващи, ме заговориха над 250 

Как знам? 

Толкова визитки носех в себе си… И ми ги взеха всичките    Всеки разговор започваше с: Имам изкривяване тук… Тогава осъзнах как хората са се фокусирали на малкото пръстче, а не на картината зад него.   Ако не си била на НЕсеминарът, направи следното – сложи пръста си пред очите и гледай в него. Виждаш само него, нали?

А сега се фокусирай във фона отзад. Не виждаш пръста нали? Та така, ние си избираме да виждаме само проблемът, а не цялата картина. 

   Какво всъщност се случва?

 

Структурата на тялото ни е много простичко устроена. Представи си много черти, успоредни една над друга:
————–
————–
————–

Така всичко е наред.  И това е структурата ни без значение дали се гледаме отпред или отстрани. Ако наклоним една от тези черти наляво, то чертата под нея и над нея ще се изместят надясно. И така всяка следваща също ще реагира. ⚖ Казваме му БАЛАНС.

Така, ако имаме изместване на плешките, назад като дъгичка,  то ще имаме изместване и на врата, и чупка в кръста, както и виснало коремче. Ако имам едно рамо паднало на ляво, то главата ни ще е леко изкривена надясно и тазът ни ще бъде също надясно.  Ако носим пътя на косата си на една страна, ние често държим глава вдигната към него.  От там раменете се изместват и вдигаме дясното рамо. Изкривяваме още надолу до падане на свода на стъпалото. ⚠ И обратно.

Ако имаме паднал свод, то може да си държим главата на една страна. От там се получава и асиметрия в лицето Погледни се в огледалото.  Едната вежда винаги е по-високо от другата.  Като бивш козметик с 8 годишен опит, бих могла да кажа, че е генно. Но вече съм сигурна, че не е!   Няма клиент с две еднакви вежди. Истината е, че от начина ни на живот всеки има някаква асиметрия. До един момент не ни пречи, а в следващия започват болки и здравословни проблеми.  

От тези 250 души, които споменах в началото, над 90% имаха различни фази на изкривявания. С други думи, под някаква форма гръбнака е под формата на буквата “S”.    А тези от тях с дискова херния говореха така, сякаш живота е свършил и трябва да бъдат така до края на дните си.    Това се коригира с правилните упражнения   

‼Затова мисли за своята правилна стойка, мисли как се движиш, как стоиш, как спиш! Превърни си го в навик!  Слушай тялото си, то ти говори!‼ Проблемът е, че е като глас в пустиня!  Говори на език, който сме забравили.    Технологиите толкова са напреднали, че чакаме всичко наготово. Шефът да ни каже как да си свършим работата, в бензиностанцията да ни заредят, в магазина да ни препоръчат, някой да ни научи как да се храним… Не разпознаваме от какво имаме нужда. Тъжно е. 

Подобни статии