Свободни радикали – ЗАЩО СТАРЕЕМ и как да го забавим

Свободни радикали!

Те са ключът към забавянето на стареенето!

Всеки жив източник има отрицателен заряд. За пореден път това се коментира и през октомври 2017г. на Пресконференцията на Водата  . Или по друг начин казано заряд е – “Окислителен Възстановителен Потенциал” (ОВП).

В природата няма нищо случайно!

Всеки ден в нашите клетки се освобождават хиляди свободни положителни радикали (катиони). Те започват хаотично да си търсят другарче – анион, като се блъскат в мембраната на клетката (нейната стена). Започват да нарушават нейното ДНК, докато в един момент тялото реши, че това не е негова клетка и я унищожи. Едновременно с това, клетката изхабява всичката си енергия, за да се бори с тези свободни радикали, вместо да изпълнява своята функция. Така една клетка живее с дни, месеци, години по-малко. Образно казано, ако една клетка живее средно по 2 години, с консумацията на неправилна храна тя живее два месеца. Ето защо и средната продължителност на живота се скъсява и на 20 години изглеждаме така, както нашите баби са изглеждали на 40.

И сега къде е разковничето?

Да приемаме отрицателно заредени храни, които да неутрализират положителните свободни радикали. Как? Много лесно. Всеки ден ние трябва да приемаме по 0.033 мл. вода  на всеки килограм телесно тегло. Всичко влязло в тялото първо се изравнява на нашите параметри, а след това се използва. Най много енергия хабим за преработката на вода, ако пием вода . Прикачвам ви табличка, в която показвам 4 параметри. Колкото по – близко е параметъра до този в нашия организъм, толкова по – малко енергия хабим за преработката.

Това са данни, взети от лекция на известния руски доктор Артёма Хачатряна и неговия баща, лекуващи в Русия, и по света изцяло с вода, заредена с различен заряд.

Ако изядеш една прясно откъсната краставица или тревичка, те са заредени на -250. Проблемът в XXI век е, че е трудно да намериш току – що откъснати плодове и зеленчуци. Затова ПЪРВО четем етикета каква вода пием. Разпечатай табличката и търси вода с твоя заряд. Най-горе в таблицата в скоби са написани вариациите. На първи ред са написани параметрите на нашето тяло. Втори трик: наблягай на зеленината. Тя се вижда дали е свежа. От откъсването на всеки плод или зеленчук до 48 часа след това той придобиват положителен заряд.

Аз лично имам мащерка, мента и магданоз в саксийки на терасата. Едно стръкче в салатата или в смутито сутрин е достатъчно, за да се неутрализира стареенето.

Като бонус ще ти подшушна, че от цял свят единствено в България в град Кюстендил има извори с отрицателен заряд на – 450 ОВП. Доктор Хачатряна е идвал лично да я изследва. При този заряд тялото приема отрицателните йони през кожата и се самолекува 

Искрено препоръчвам да разпечаташ табличката и да си намериш вода на нашия пазар най – близка до показателите. И сред цветята винаги да имаш нещо подходящо за ядене 

Живей с Усмивка!

Ема

Подобни статии