Времето е илюзия

Времето е илюзия

Ако нямаш енергия, то няма и фокус.

И преди всичко системата на вселената обича простите неща.

Така и не разбрах защо повечето хора се опитват да си усложнят живота. Някак си го намират за нормално и естествено, сякаш дори им е забавно. А после казват: „Нямам време“ за важните неща. Като това да имаш време за семейството си, да се погрижиш за обяда си, да отидеш на почивка, да прочетеш книга, да имаш хоби, да твориш и всичко друго, което всъщност прави живота ни смислен.

Днес няма да пиша дълга статия, в която да те убеждавам в това. Само ще ти дам една идея, с която аз самата намерих време да издам три книги, да водя обучения и семинари, да запиша над 500 часа видеа, да ….. постигна всичко това, което съм сега.

НО ми трябваше време да ги осъзная.

Има четири простички места, в които прекарваме времето си.

Имай в предвид, че то е еднакво за всички! Всеки има 24 часа в деня и 168 часа в седмицата. Можеш да удължиш живота си с година, две, десет, ако мислиш за себе си, но не можеш да удължиш днешния ден!

Първо място:

Място на отричане: неща, с които избягваме от света (TV, Facebook, Instagram, Youtube, безцелно скролване, алкохол, цигари, наркотици). Тук правим НЕ спешни и маловажни неща: деструктивни активности.

Второ място:

Нивото на изолация: Неща, които изглеждат важни и спешни (да вдигна телефона, да отговоря на e-mail). Тук най-често хората казват:„Това ми е работата“, „Там получавам задачите си“.

Трето место:

Ниво на активност: Неща, които наистина са спешни и важни (да платиш сметките за телефона и тока, да заведеш детето на училище, да отидеш на лекар)

Четвърто място:

Зоната: Най НЕ спешните неща, но най-важните. Това е мястото за развие на умения (да прочетеш книга, да отидеш на курс, да тренираш себе си, за да станеш по-добър в нещо). Обикновено хората го отлагат и заменят с нещо друго, което няма да им даде тази стойност и успех. Често тук се използва дежурното „Нямам време“. А реално, ако намерят време да го направят сега, ще получат много повече бенефити и ще спечелят време, финанси и други ресурси.

Всички успешни хора прекарват минимум 50% от времето си ангажирани с неща, които помагат за тяхното развитие. Така те вдигат своята цена. В Зоната си, когато правиш нещо трудно. Като говориш с някой по-добър от теб в дадено нещо, като играеш срещу по-добър играч, като избираш да ти е трудно в даденото действие!

За да си в Зоната ти трябва енергия. Тази енергия бива два типа:

1. Физическа – храна, вода, сън, светлина.

2. Емоционална – да сме щастливи, доволни, да искаме да израстваме и да се развиваме.

Тук има различни техники за целта. Най-лесната е да казваш хубави неща. Ако тялото ти вибрира на думата “благодаря”, то не може да вибрира на ярост, гняв, тъга и негативни емоции. А както знаеш – те те свалят долу и в тях не можеш да постигнеш много. Била съм на много обучения по темата. И, ако си на ниски вибрации, при теб всичко се постига с цената на много усилия. Ако си на високи вибрации – всичко става с лекота. И дори Зоната ти изглежда една вълшебна приказка, в която времето сякаш спира. В нея печелиш време.

Е, на каква вибрация си ти?

И къде прекарваш времето си?

Препоръка: води си дневник и си пиши какво правиш. Виж къде прекарваш времето си и махни от графика си тези неща, които не ти помагат. Така ще намериш време за наистина важните неща в живота си.

Моята цел беше всеки ден в дневника ми да има нещо ново, което не съм правила до сега. Книга, която не съм чела, лекция, която е нова за мен, спорт, който не съм практикувала, мисъл, с която не съм се сблъсквала.

Това е твоят живот и ти определяш каква роля ще играеш в него 😉

Подобни статии