Черни точки

Ужасяващ факт, преследващ ни в огледалото!

Днес всеки изпада в ужас като се погледне в огледалото и види куп черни точки.?Използваме какви ли не маски – едни стягат, други изсъхват и се отлепят, трети щипят……. Влизаме в банята с нетърпение да се напарим и след това да изстискваме всяка една поричка. ?А след това слагаме едно кило фон дьо тен, за да маскираме последиците от стискането. И така всеки месец, а при някои и след всяка баня. ?

А замисляла ли си се защо се появяват? Защо кожата се омазнява?

Една от причините е млякото. ?Всички млечни продукти причиняват черни точки. Това е един път от пастьоризацията, която се изисква, ако са купени от магазина. И втори път от казеина вътре в млякото. В човешкото тяло съотношението казеин: албумин е 1 : 1. Във всички други млека казеин : албумин е 3 : 1 ? дори и в козето! 

Това е като да пиеш тройно късо кафе, при положение, че едва успяваш да издържиш на едно кафе. Затова и бебетата имат колики, ако майката яде млечни продукти в периода на кърмене. Но това е друга тема.

От млечните продукти брадичката става по – дебела, чувствителна и леко грапава. Челото става на леки и ситни малки пъпчици с бели връхчета. А може и просто да стои неравно и да не могат да се изстискат.??

Втората причина е в козметиката, която използваме. Ако в нея има от вредните вещества, те правят филм като стреч фолио. Над него кожата е прекрасна. Под него е влажно и киселинно. Развиват се гъбички и бактерии. ?? Това е като да си сложиш найлонова торбичка на главата и да дишаш в нея. Кислородът свършва и цялата кожа става в конденз. Порите се отварят, влагата излиза и кожата се дехидратира. За да компенсира, се омазнява. Ние мислим, че е мазна и почваме да слагаме кремове за изсушаване и против акне. И си бием автогол! ?

Много по – лесно е да спрем да се мажем с боклуци за 7 дни. ??Да ползваме натурални плодове и зеленчуци (както в статията за плодовите пилинги) и да си обновим кожата. ?Черните точки сами изчезват, когато си оправим менюто и храната. Всички тези чипсове, полу – фабрикати, пушени меса, млечни… те ни затлачват. Кремовете помагат и – воала. ?‍♀️ ?‍♀️

Вместо да се стискаш всеки месец и да нараняваш кожата си – прави пилинг! След баня на хубаво напарена кожа смеси сода с нещо – може да е измивния ти гел, може просто с малко вода и си направи масаж. Прави нежни движения в посока от брадичката към челото и от центъра към страните.

Мажи няколко дни в месеца лицето с плод или зеленчук, който ядеш. Краставица, ягоди, пъпеш, банан, диня… ??? Дай въздух и на кожата си. И тя обича разнообразието. Щом ти се яде, значи имаш нужда от него. За да имаш нужда си в дефицит, а докато стигне до кожата трябва да запълниш дефицита. По-лесно е да й дадеш директно и на нея! И следващия път преди да се ядосваш на черните точки, помисли какво иска да ти каже тялото ти! Нещо не е наред! НЕ го маскирай с грим. Не си причинявай болка всеки месец. Аз си почиствам лицето един път в годината! Но преди да стигна до този момент, изчистих храната си. Когато бях козметик, го чистех два пъти в месеца! Има разлика, нали?

Това е като да кажеш на черното – бяло. Истината рано или късно излиза наяве. Не я маскирай, а я разбери първа! ?️‍♀️

Ако си изтървала турнето ми и все още не си присъствала на мое обучение имаш последен шанс. На 13.05 ще бъде един от най-големите ми Мастъркласове. Ще бъдем в Експозиционен център “Флора’ в гр. Бургас от 10:00 до 17:30 часа. Ще се научиш да разчиташ лампичките по кожата, които ти казват какво се случва вътре в теб. Както обичам да казвам: “Проблемът не е в бръчката, а в разпада на колаген (тялото умира). Не е в пъпката, а в неусвояването на храната ни и инфекцията в тъканите и органите.” Имам две изненади за теб! Едната е, че ако споделиш статията ми и напишеш в коментар “ИСКАМ ДА ПРИСЪСТВАМ” ще ти подаря 50 % отстъпка от билета! И втората ще я разбереш като дойдеш ?

Вълшебен ден, Неотразима! ??

Ема ❤

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Венка Недялкова
Венка Недялкова
11 months ago

Много благодаря за полезната информация.

Радосвета Тодорова
Радосвета Тодорова
9 months ago

Искам да присъствам !

Emiliq
Emiliq
8 months ago

На кое 🙂