Флуорид (F) – ЗА и ПРОТИВ

След темата с пастата не издържах. Трябва да знаеш и това за съдържащият се в нея флуорид!!!!

Според д-р Филис Муленикс, бивш директор на “Форсайт дентъл център” в гр. Бостън, САЩ, флуоридите са силно токсични за централната нервна система и могат да се отразят зле на мозъка дори в ниски дози. При бебета и деца се уврежда развитието на мозъка, засяга се моторната функция, намалява се способността за обучение.

Дори 20-30 мг. флуор дневно нарушава обмена на калция и в резултат костите стават крехки и чупливи.

Основният начин за флуоризирането е чрез алуминий. Помниш ли купичките за крем карамел, онези меките. А всички съдове от алуминий? Той е много опасен метал и се натрупва директно в храната. Затова, ако имаш такива съдове и се обичаш, махни ги още сега!

Нека ти дам още примери защо:

През 2012г. д-р. Михаил Тодоров коментира поредните изследвания в САЩ по следния начин:

Все повече учените твърдят, че една от най-големите измами спрямо човечеството е флуоризирането – зъбните пасти, водата, наситена с флуорид (Fluoride). Мислим, че обогатяваме зъбния емайл с флуор, че запазваме нашите зъби здрави и красиви. Но ситуацията е обратната – става дума за измама.

Концерните отдавна стигнаха до извода, че най-добрия начин да се избавят от вредните промишлени производства е да ги продават на хората, които ще потребяват тези гадости. Едно от най-опасните глобални престъпления от този род е флуоризирането на водата и зъбните пасти.

Токсичните флуориди започнаха да се трупат в огромни количества при производството на атомните бомби в САЩ в рамките на „Проекта Манхатън“. В щата Ню Джърси на сметищата на концерна Дюпон се събираха планини от токсични флуориди, които се размиваха от дъждовете и попадаха в почвата. Растителността умря, както и всички домашни животни в района. Жителите започнаха съдебни дела срещу Дюпон. Тогава концерна нае юристи и лекари със задачата да намерят на флуора някакво „лечебно приложение“. В резултат се появи изсмуканата от техните пръсти фалшива теория, че флуорът укрепва зъбите. Концернът Дюпон излезе сух от съдебния иск и получи идеална възможност да се избави от токсичните отпадъци, продавайки ги за вътрешно потребление на американците.“

Да, факт. През 80-те години се откри, че флуорът стимулира растежа на костите. НО неравномерно! Причинявайки костни деформации и мутации. През 1988г. в САЩ го обявяват за силен канцероген. Превръща клетките в ракови.

Малко по-късно, фирмата “Procter & Gambel” публикува изследване, че:

„…Флуорът в питейната вода предизвиква генетични увреждания. В тъканите на човека флуорът предизвиква хромозомни аберации, от които само в САЩ умират 50000 души годишно. Освен това беше доказана и връзката между флуора и преждевременното остаряване на организма, разрушението на колагена, тоест на съединителната тъкан, на имунната система, генетиката и т.н. „

През 1990 г. се доказва, че флуорът влияе върху епифизата. Тя е разположена между двете мозъчни полукълба. Регулира отделянето на мелатонина – хормон, който помага да се регулира половата зрелост и защитава тялото от вредните ефекти, които свободните радикали оказват на мозъка.

Д-р Дженифър Лук от университета Surrey в Англия доказва, че епифизата първа попада под ударите на флуора. Според изследването, излишъкът от флуор в епифизата води до сериозни дисфункции, провокира ранно полово съзряване и намалява способността на организма да се бори със свободните радикали. Според това изследване флуорът може да провокира генетична промяна в плода по време на бременността и увеличава риска от рак. Много изследвания показват, че флуорът може да предизвика костен рак.

На енергийно ниво епифизата отговаря за адаптацията на тялото към новите вибрационни параметри на земята.

Флуорът е известен с лъжливата защита от кариес. НО проблемът е в храната!

Реално приемаме по малко тук, малко там… и то се натрупва. В един момент не осъзнаваме колко голямо количество сме си събрали. Помисли си кога после напълня. Уж нищо не ядеше? Как стана?

Неконтролираната употреба на флуор е опасна за здравето. Той разрушава катализата – групата ферменти, които защитават организма от вредното въздействие на свободните радикали. Помниш ли статията за свободните радикали? Те разрушават клетките, заплашват целостта на ДНК и предизвикват мутации във възпроизводството на клетките. Верижната реакция от клетъчни мутации може да предизвика образуването на злокачествени тумори.

По последни изследвания доказаха, че съществува връзка между синдрома на Даун и флуорирането на водата. Бременните жени са най-застрашени, защото излишъкът от флуор от питейната вода прониква в кръвта на майката, а оттам – в кръвта на зародиша.

Флуорирането на водата се извършва с добавянето на натриев флуорид, който е много токсичен за организма.

Флуорът не е само в пастите за зъби и в козметиките! Има го в питейната вода, в чешмяната вода, в съдовете ни за хранене и готвене. В минералните води варира от 0.3 до 5. Затова пак ще се повторя: чети етикетите!

Съветвам те да:

 1. Нямаш алуминиеви съдове

 2. Не ползваш чешмяна вода за готвене и пиене.

 3. Не пиеш напитки от метални кутии. И чети етикетите. Трябва да пише изрично «не съдържа флуор».

 • Витамин C

  14.60лв.
  КупиLoading Done
 • Телешки КОЛАГЕН със Сяра

  29.80лв.
  КупиLoading Done
 • Разпродажба!

  AXANTA /Пиперин, Аксантин + В комплекс/

  79.00лв.205.00лв.
 • Разпродажба!

  КОЛВИТА 100 % натурален колаген

  99.00лв.249.90лв.

4. Не консумирай нищо от метална консерва.

5. Бременните жени да не пият вода от крана.

6. Не поливай плодовете и зеленчуците, които отглеждаш, с вода от чешмата. Тъй като тя съдържа натриев флуорид, той се натрупва в почвата и съответно минава в плодовете и зеленчуците.

Отново ти дадох тема на размисъл, нали? Започвам да си мисля, че наистина ме бива в това! Да ти показвам онази – другата гледна точка!

Мисли, Прекрасна! Мисли и се грижи за себе си!

Защото ти си единствената на този свят, която може да ти помогне!

Ема 😉

 

Подобни статии