Велик Ден

Един ВЕЛИК ден!

 

Ще си призная, че преди да се родят децата, бях забравила какво значат празниците! Всеки един НЕ РАБОТЕН ден го използвах, за да обърна внимание на себе си! Ежедневието ми така ме завличаше като фуния, от която не можех да изляза 24 часа / 7 дни в седмицата. “Празник” в главата ми бе равно на откраднат ден, в който да наваксам. 
 
След като родих, започнах да се уча отново. Какво значи  Баба Марта,  Коледа и всички други не работни дни! И осъзнах, че нито един празник не е на случайна дата! Нито един обичай не е просто така. А странното е, че обичаите са се запазили, но хората сме забравили защо и какъв е смисълът в тях. И сега ще ти дам пример.
 

Великден – празник с яйца и сол  

 

Цяла зима ние само губим и хабим натрупаните запаси от лятото. Ядем само мъртва храна. Губим минерали и микроелементи. Пролетта идва и ставаме много раздразнителни. Всеки втори е болен и подсмърча. Времето е странно – сутринта вали сняг, на обяд – дъжд, следобед пече слънце. Тялото се адаптира трудно. И сме киселинни не само емоционално, а и вътре в себе си. Яде ни се сладко, защото енергията ни пада. Ядат ни се много бяло брашно и сол. 
 
Защо се разболяваме? Защото сме киселини! Защо сме киселини? Защото ядем мъртва храна. Защо ядем мъртва храна? Защото е зима и почти няма жива. “Жива” не значи пържолата ти да скача в чинията, а зеленчуците и плодовете да са откъснати до 48 часа преди да ги изядем. 
Защо идват постите? Какъв е смисълът в постите? Да станеш АЛКАЛЕН! Микробите и вредните за нас молекули живеят в киселинна среда. Виждаш ли логиката вече? Постите не са измислени, за да се лишиш! Постите са, за да ядеш нещо, което не е готвено! Проблемът е, че когато днес постим, не ядем жива храна, а пак я готвим. Всяко нещо, преминало термична обработка, е мъртво! Без значение дали е на пара, на тиган, печено, варено или каквото и да е друго. Ако те сваря, предполагам, че няма да си жива?  На пара… едва ли ще е по – различно! За да обърнеш киселинността в алкалност, ти трябва жива храна.     
 
Затова и всички боледуват в тези сезони, в които няма жива храна. Защо през лятото кабинета пред лекаря е почти винаги свободен? Защото ядем само живо! Плодовете и зеленчуците са в изобилие!
 
В живата храна почти няма протеин! Изключвам накиснатите ядки, защото много малко хора ги киснат! Реално ние се лишаваме от него за периода на постите. Ако сме въглехидратен тип е супер! Но ако сме протеинов, изпадаме в дефицит и след края на постите качваме килограми. Защо? Тялото изпада в паника от липсата. Когато започнем отново да ядем протеин, то го прибира за черни дни. Не знае, кога пак ще ни скимне да гладуваме. Затова и постите не са за всеки. 
 
Защо след тях ядем яйца? И то със сол! Яйцата са протеин! Така наваксваме липсата на протеин. А защо със сол? Морската едра сол е съставена от 72 микроелемента. Така набавяш микроелементите, които зимата са ти били в дефицит. 
 
Проблемът днес – не ядем морска сол! Помниш ли статията за солта? Каква е разликата между сол, морска сол в солница, хималайска сол и морска едра сива сол? Ако не знаеш, сега ще ти кажа следното: ако искаш да си здрава, купи си последната. Стои сива и мазна в опаковката, не се продава в солници. Ако искаш да разбереш защо, прочети статията за солта! Ако не се чувстваш добре на постите, яж бобови варени за протеин и много свежа храна. Целта ти е да изчистиш. Да станеш алкална. А след това да заредиш! Не е нужно да постиш, за да го постигнеш. Ако си като мен, то яж месо. НО яж малко месо и много жива храна. Не готвена! 
 
Тук ще ти споделя нещо. Откакто водя тренировки и измервам с машината за метаболитна възраст, съм потресена от резултатите! Жени на по 25 години са с метаболитна възраст 58. Средната продължителност на живота на жената е 66 години. Те са на по 25, а тялото им смята, че не им остават повече от 8 години. Това е тъжно!!!! Слаби, трениращи жени имат вътрешно затлъстяване на черния дроб в критични стойности от тип 12, а в силно опасна зона влизаме на стойност 7. Това означава, че докато си пиеш кафето, можеш да получиш инсулт, ей така, от нищото. Замисли се за себе си! Замисли се какво правиш и КАК го правиш! Дали ти помага или ти вреди! И ако днес решиш, че ще направиш компромис с нещо, не го прави с живота си! По – добре е да чукаш великденски яйца, отколкото някой нежелан да почука на вратата ти! 
 
 
Усмихнат ден, Прекрасна!❤ И приятно чукане!
Ема 
 
 
 • Купи с отстъпка!

  Хомеопатия за изчистване от бактерии и едноклетъчни в организма

  35.00лв.50.00лв.
 • Купи с отстъпка!

  Едногодишен абонамент “ВСИЧКО ИЛИ НИЩО”

  2499.00лв.
  КупиЗареждане Завършено
 • Купи с отстъпка!

  Едногодишен абонамент “ПО ПЪТЯ НА ДУШАТА”

  699.00лв.
  КупиЗареждане Завършено
 • Купи с отстъпка!

  Едногодишен абонамент “ЛИЦЕ НА БОГИНЯ”

  399.00лв.
  КупиЗареждане Завършено

Подобни статии